BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.416,11
HABER /  GÜNCEL

Doktor'un müthiş başarısı

Muş'un Malazgirt ilçesinde hayvanların su içtiği yalakta boğulan çocuk, doktorun müdahalesiyle hayata döndü.

Abone ol

Malazgirt ilçesine bağlı Akalan köyünde Melek Kantarcı (3), hayvanların su içtiği yalağa düşerek boğuldu. Kızını baygın halde suyun içerisinden çıkaran baba Bayram Kantarcı, Melek'i Malazgirt Devlet Hastanesine götürdü.

Burada yapılan ilk müdahalede Melek'in yaşamsal fonksiyonlarını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine hastaneye çağrılan uzman doktor Kazım Nazlıer'in 30 dakikalık müdahalesiyle küçük Melek tekrar hayata döndürüldü. Uzman doktor Nazlıer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşında bir çocuğun boğulma vakası ile hastaneye getirildiğini duyması üzerine, hastaneye koştuğunu söyledi.

Çocuğun hastaneye getirildiğinde yaşamsal fonksiyonlarını kaybettiğini ifade eden Nazlıer, ''30 dakika boyunca hiç ara vermeden arkadaşlarımla birlikte müdahalede bulunduk ve bir süre sonra kalp atışlarını hissetmeye başladım. Yaptığımız müdahaleden sonra çocuk yeniden hayata döndü'' dedi. Nazlıer, çocuğun hayati tehlikesinin devam etmesi üzerine, Muş'tan hava ambulansı istediklerini ve Melek'i Urfa'ya sevk edeceklerini ifade etti