BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Başkan'dan Bakan'a evet sözü

Bucak ündoğdu beldesinin MHP'li belediye başkanından Bakan Veysel Eroğlu'na referanduma 'evet' sözü...

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Burdur'un Bucak ilçesinde Gündoğdu beldesinin MHP'li belediye başkanından referanduma 'evet' sözü aldı.

Zaman'dan Mustafa Yıldız'ın haberine göre Burdur'daki ziyaretlerinin ardından Bucak ilçesinde halka seslenerek referandumda 'evet' oyu isteyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra ilçede katıldığı iftar yemeğinde Gündoğdu beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yanıkara'dan, referandumda 'evet' sözü aldı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile aynı masada oturan ve gazetecilerin "Evet mitingi'ne katıldınız mı?" soruları üzerine çekingen yanıtlar veren MHP'li Belediye Başkanı Yanıkara, "Mitinge katılmayacak diye bir şey var mı? Türkiye vatandaşı değimliyim ben, katılırım." dedi.

Önünde evet şapkası olduğu hatırlatılan Yanıkara, "Biz aklımızın erdiği şeye evet deriz kardeşim. Doğru olanlara her zaman evet deriz. Memleket için doğru olan her şeye evet deriz yani." diye konuştu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yanıkara ile gazeteciler arasında yaşanan diyalogları fark edince "Sen yürekli bir adamsın. Belden için müjdeler de verdik zaten." dedi. Yanıkara Bakan Eroğlu'nun sözleri üzerine 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

AK Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya, Yanıkara'nın 'evet' kararı üzerine şunları söyledi: "Bu Anayasa paketindeki değişiklikleri okuyan ve mantık süzgecinden geçiren herkesin zaten evet diyeceğini biliyoruz. Tek isteğimiz tarafsız, ön yargısız okunmalı. Bu arkadaşımız da okumuş, tarafsız bir şekilde kararını vermiş. Ben hayırlı olsun diyorum." İftar yemeğinin ardından Bakan Eroğlu, Gündoğdu beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yanıkara'nın arasında bulunduğu protokol üyeleri ile toplu fotoğraf çektirdi. Yanıkara, fotoğraf çekimi esnasında Bakan Eroğlu ile yan yana poz verdi.