BIST 10.276
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.413,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Gönül bunu hep yapıyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Mardinliler Derneği'ne yaptığı ziyarette ilginç açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Daha önce yaptığı konuşmada "Bugün eğer Ege'de Rumlar, Türkiye'nin pek çok yerinde de Ermeniler yaşamaya devam etseydi, acaba Türkiye aynı milli devlet olabilir miydi?" diye soran Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yine çok tartışılacak sözlere imza attı: Hristiyan dünyası yıkanmayı bilmezdi...

FRANSA'DA PARFÜM BU YÜZDEN GELİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Mardinliler Derneği'ne yaptığı ziyarette ilginç açıklamalarda bulundu. Gönül, vaftiz törenine gönderme yaparak eski bir tartışmayı gündeme getirdi: "Hıristiyan dünyası yıkanmayı bilmezdi, doğdukları zaman kutsal sayılan suyla yıkanıyorlardı, yıkandıkça tesiri geçer, kutsallık kalkar diye, kutsandıktan sonra bir daha yıkanmazlardı. Fransa'da parfüm onun için bu kadar gelişti."

Anayasa değişikliğiyle birçok yeniliğin getirileceğini, yeniliklerin çok iyi anlatılması gerektiğini belirten Bakan Gönül, 12 Eylül'deki referandumun önemini vurguladı.

KADILIK VE OMBUDSMANLIK AYNI ŞEY

Anayasa değişiklik paketindeki ombudsmanlığın kadılıkla aynı olduğunu savundu. Getirilen değişikliklerden birinin ombudsmanlık olduğunu kaydeden Vecdi Gönül, şunları söyledi:

"Önümüzde bir referandum süreci var, bu referandum bildiğiniz gibi seçim değildir, kaybedeni kazananı olmaz. Bir idealin gerçekleşmesi veya gerçekleştirilmemesi söz konusu olabilir. Bu ideal nedir? Türkiye'yi çağdaşlaştırmak, demokratik hale getirmek, halkın daha çok sözünün geçtiği toplum haline getirmek, devleti hak ve adalet içinde yönetmek. İsviçre'de ombudsmanlık diye bir müessese var, halkın doğrudan kendisine gittiği, müracaat ettiği, 'derdim var çözemiyorum' dediği yer. Bu bize yabancı değil, Osmanlı'da kadı vardı, bizde gördüler ve memleketlerinde uyguladılar."

GÖNÜL'DEN MÜBADELEYE TUHAF YORUM

Gönül, daha önce yaptığı bir konuşmada Atatürk'ün ulus yaratmak için yaptığı Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Gönül, Türkiye'nin ulus-devlet özelliğine kavuşmasında mübadelenin çok büyük önem taşıdığını söylemişti.

Konuşmasında mübadelenin önemine değinen Gönül, "Bugün eğer Ege'de Rumlar, Türkiye'nin pek çok yerinde de Ermeniler yaşamaya devam etseydi, acaba Türkiye aynı milli devlet olabilir miydi?" diye sormuştu.