BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.474,75
HABER /  GÜNCEL

Unakıtanın kiracısı Kuvai Milliye!

Hazine’ye ait ev, Kuvayi Milliye Derneği’ne kiralanmış. Dernek yasal takibe alınınca, kira sözleşmesi de iptal edilmiş...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Maliye Bakanlığı, Milli Emlak’a ait Kadıköy’deki bahçeli evi Kuvayi Milliye Derneği’ ne kiralamış. D ernek, Erg enekon bağlantılı soruşturma kapsamında kovuşturulunca, bakanlık kirasını geciktirdiğini gerekçe göstererek kira sözleşmesini iptal etmiş. Boş kalan evi, dah asonra Yusuf Efendi Vakfı’na bağışlamış.

İlginç kiralama işlemi MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak’ın soru önergesi ile TBMM gündemine getirmesiyle ortaya çıktı. Şafak’ın soru önergesine yanıt veren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kiralama işlemini doğruladı ve İstanbul, Kadıköy rasimpaşa mahallesi Yavuztürk Sokakta bulunan bah çeli kagir evin mülkiyetinin Hazine’de olduğunu 5 mayıs 2006 tarihinde Kuvayi Milliye Derneği adına kiraya verildiğini belirtti.

Bakan Unakıtan, derneğin kira sözleşmesine uymadığı ve kira bedellerini ödemediği için İstanbul Defterdarlığı eliyle, 1 yıllık kira bedelinin tazminat olarak alınarak sözleşmenin fesh edilmesi mevcut ve ödenmemiş kiraların da faiziyle birlikte tah sili için işlem yapıldığını, 22 Mart 2007 tarihi itibariyle de taşınmazın tahliye edilmesi için karar aldığını da belirtti. Bu tarihte soruşturma kapsamında değerlendirilen dernek için bir de Maliye Bakanlığı’nın tahliye işlemi başlattığı böylece ortaya çıktı.

Bakan Unakıtan’ın yanıtında, söz konusu taşınmazın mirasçısız vefat eden bir vatandaştan hazineye 2001 yılında intikal ettirildiği, daha sonra da yargı kararı ile Yusuf Efendi Vakfına bağışlandığı da belirtildi.