BIST 10.161
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.451,28
HABER /  DÜNYA

Meksika domuz gribi kontrolden çıktı

Şüpheli vaka sayısı sürekli artıyor. Meksika'dan Arjantin'e yapılan uçak seferleri askıya alındı.

Abone ol

Meksika hükümetinden yapılan açıklamada, bu ölümlerden 26'sının domuz gribinden olduğunun kesinleştiği, şüpheli vaka sayısının ise 2 bin 498'e çıktığı bildirildi.

Açıklamada, 1311 kişinin, domuz gribi olduğu şüphesiyle halen hastanelerde tutulduğu belirtildi.

Bu arada Arjantin, domuz gribiyle mücadele kapsamında, Meksika'dan yapılan uçak seferlerinin bir süre için askıya alındığını açıkladı.

Hükümet yetkilileri, uçuş yasağının pazartesi gününe kadar geçerli olacağını söyledi. Yetkililer, Meksika, Kanada ve ABD'den son 20 gün içinde Arjantin'e gelenlere de, Sağlık Bakanlığına başvurmaları çağrısında bulunulduğunu belirtti. Daha önce Küba, Meksika'dan yapılan uçak seferlerinin 48 saat süreyle askıya alındığını açıklamıştı. Arjantin'de henüz domuz gribi vakasına rastlanmadı.

Yeni Zelanda'da da, yeni domuz gribi vakalarına rastlandığı bildirildi. Yeni Zelanda'daki sağlık bakanlığı yetkililerine göre bu ülkedeki kesinleşen vaka sayısı 14.

KANADA'DA VAKA SAYISI 13'E ÇIKTI

Kanada'da saptanan 6 domuz gribi vakasına 7 yeni vaka daha eklendi.

Kanada Halk Sağlığı Teşkilatı Şefi Dr. David Butler-Jones, yaptığı açıklamada, "Ontario eyaletinde 4, Alberta eyaletinde 2 ve British Colombia'daki 1 yeni vakayla birlikte ülke genelindeki vaka sayısı 13'yükseldi" dedi.

Jones, domuz gribi şüphesiyle alınan kan örneklerinin incelenmesinin devam ettiğini ve yeni vaka saptanması halinde açıklama yapacaklarını kaydetti.

Öte yandan, salgının neden olduğu korku, insanların hastanelere akın etmesine yol açtı. Kendisinde en ufak halsizlik ya da ateş hissedenlerin kontrol için sağlık merkezlerine gitmesi, çalışanların işini de güçleştiriyor.

Halk sağlığı birimi yetkilileri, halktan soruna çözüm bulununcaya kadar Meksika'ya gitmemelerini istiyor. Yetkililer halka ellerini sıkça yıkamalarını, öksürme ya da hapşırma halinde ağızlarını mutlaka kapamalarını, kalabalık yerlerde bulunmak zorunda kalanların da maske kullanmalarını tavsiye ediyor.