BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Unakıtanın durumu kritik mi?

Unakıtan'ın zor kararı! Maliye Bakanı'na doktorlar çok ciddi bir uyarıda bulundu. Son karar ise Unakıtan ailesine kaldı.

Abone ol

Kalp rahatsızlığı nedeniyle cumartesi günü hastaneye kaldırılan ve anjiyo sonucu üç damarının tıkalı olduğu tespit edilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a doktorlar by-pass önerdi. Unakıtan'ın fenalaştığı yönündeki iddialar ise doktoru tarafından yalanlandı.

Unakıtan’a ilk müdahaleyi yapan Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloğu Prof. Dr. Ali Oto, "Unakıtan’a by-pass önerdiğiniz doğru mu?" sorusuna, "Anjiyo yaptık. Şu anda sağlık durumu iyi. Ama by-pass olup olmayacağına bakacağız" yanıtını verdi.

Oto, Unakıtan’ın anjiyo olduktan sonra fenalaştığı söylentilerinin doğru olmadığını belirterek, "Tetkikleri devam ediyor. Hastanede kalıp kalmamak kendisinin tercihi" dedi. Unakıtan’ı hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bizimle sohbet edip o klasik esprilerini yine yaptı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, "Gayet güler yüzlü gördüm. Turizmcilerden iyi haber beklediğini söyledi" diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ise "Anjiyo yapılmış, birkaç tetkiki daha var. Kendisiyle şakalaştık, gayet iyi" bilgisini verdi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener de Unakıtan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Unakıtan’ın rutin kan tetkiklerinin yapıldığını söyleyen Erdener, biraz yüksek olan tansiyonunun kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade etti. Erdener, Unakıtan’ın "hastaneden taburcu edildikten sonra fenalaşıp tekrar hastaneye gelmesi" gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi. Erdener, Unakıtan’ın sağlık sorununun, beyin cerrahisiyle ilgisi olmadığını kaydetti.