BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Küçükün dedesi hainmiş!

Abdullah Gül'ün ailesi için demediğini bırakmadı ancak kendi dedesi işbirlikçi çıktı. İşte Küçük'ün soy sop araştırması;

Abone ol

Etme bulma dünyası, Yalçın Küçük onun bunun şeceresini kurcalayarak çok beddua topladı. Sonunda biri çıktı onun da şeceresini kurcaladı. Meğer Yalçın Küçük'ün dedesi Fransız işbirlikçisiymiş.

Dede Abdullah Sabuni, Hatay'ın Türkiye'ye bağlanmaması için Çerkez Ethem'in kurup, yönettiği örgütün üyesi çıktı.

Yalçın Küçük, "Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede artık yaşayamam" diyerek çekip gittiği Fransa'dan döndü döneli (1989) kaleme aldığı kitaplarında (Aydınlık Zindan, Tekelistan, Tekeliyet, Sırlar, İsyan), dergilerde, basında, televizyonda, çeşitli söyleşi programlarında ve konferanslarda, kendi ifadesiyle "saklı bir Türk tarihi" üretiyor. Bunun için mezar taşlarını inceliyor, gazetelerde çıkan ölüm ilanlarını okuyor, insanları isimlerine, soyadlarına göre Yahudi ilan ediyor.

"PEKİ YA YALÇIN KÜÇÜK KİM?" 

Atatürk, "Mutlaka alacağım!" dediği Musulu, İngilizlerin kışkırttığı, Çerkez Ethem'in de içinde bulunduğu Kürt İsyanları, 1925'ten başlayarak 1937'ye kadar uzaması nedeniyle bir türlü alamadı. 

İşte bu isyanlarla ilgili olarak gazeteci Oral Çalışların sözünü ettiği Fransız İşbirlikçisi Ahmet Sabuni ise Yalçın Küçük'ün dedesi ya da babası olduğu ortaya çıktı. İşte o isim, 1930'lu yılların ortasında, Hatay'ın Türkiye'ye katılmasını engellemek için Fransız istihbaratının Çerkez Ethem'e kurdurduğu Cenup Vilayetleri Yıldırım Komitesi'nin yöneticilerinden biriydi.