BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.433,34
HABER /  GÜNCEL

Unakıtanın anlamadığı iş!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın elinden gelmeyen bir iş de varmış. Bakın "ben o işlerden anlamam" diyerek neyi kastetti?

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a beyaz önlük giydirip, boynuna steteskop taktılar. Unakıtan "sakın bana hastalık danışmayın, o işlerden anlamam" dedi.

Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi'nin açılışına katılan Unakıtan, konuşma yapması için çağrıldığı kürsüye ''Türkiye Cumhuriyetinin uzman maliye doktoru'' olarak davet edildi.

O İŞLERDEN ANLAMAM

Kürsü önünde Hastane Başhekimi Dr. Muhittin Akyıldız tarafından doktor önlüğü giydirilen ve boynuna stetoskop takılan Bakan Unakıtan, yaptığı konuşmada, ''Bana doktor önlüğü giydirdiler. Dinleme cihazı koydular ama bunların hepsi temsilidir. Sakın bana kendinizi baktırmaya kalkmayın. Yarım doktor candan edermiş. Hastalığı bile danışmayın. O işlerden anlamam'' dedi.

Bakan Unakıtan, Eskişehir'de güzel bir gün yaşandığını belirterek, kentte eğitim ve sağlık alanında önemli adımlar atıldığını bildirdi.

VATANDAŞA DEĞER VERİLMEYEN ANLAYIŞ YIKILDI

Açılışı yapılan hastanenin önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

''Böyle yerler iki türlü faydalı oluyor. Binlerce hasta buralarda tedavi oluyor. İkincisi burası 300 kişiye iş kapısıdır. Böylece kent ekonomisine büyük katkısı oluyor. Eskiden böyle hastaneler yoktu. Vatandaşlar SSK hastaneleri kapısında inleyip dururdu. Eskiden doktora gitmek bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti. İlaç almak için bir hafta beklendiği olurdu. Eskiden (vatandaş beklesin) denirdi. Biz bu anlayışı yıktık. AK Parti hükümetleri vatandaşa değer vermeyen anlayışı yıktı.

Vatandaş hasta ise ilaca en kolay şekilde ulaşmalıdır. Gece yarıları kuyruğa girerdik. Muayene olmak için sabah olmadan kuyruğa girilirdi. Devlet, hasta vatandaşına insan gibi bakamazsa devletin ne hükmü kaldı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı benimsedik.''

''HALKIMIZA NEFES ALDIRDIK''

Bakan Unakıtan, hastaneleri bir arada topladıklarını, böylece bütün vatandaşların bütün hastanelerinden istifade edebildiğini bildirdi.

Hükümetin sağlık alanında yaptığı yatırımları anlatan Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

''Hastaneleri bir araya getirirken bize (aynı çatı altında olmaz) dediler. Bak, bal gibi oldu. Demek ki isteyince oluyormuş. Bu işlerin bize maliyeti oldu. Oldu ama halkımıza nefes aldırdık. Halkımız ilacı rahat alıyor, doktora rahat gidiyor. Hatta özel hastanelerimize dışardan uçak dolusu hasta geliyor. Anketlerde Eskişehir'de sağlık konusunda vatandaşın memnuniyeti yüzde 70'leri geçmiş olarak görünüyor. Eskişehir'e modern bir ağız ve diş sağlığı hastanesi yapımı, yatırım programına alındı. Bunun müjdesini vereyim. İhalesi yapıldı. En kısa zamanda inşaata başlanacak. Yine Aşağı Söğütönü Mahallesi'ne 400 yataklı eğitim, uygulama ve ihtisas hastanesi yapılacak. Proje çalışmaları devam ediyor. Mevcut devlet hastanelerine ek binalar yaparak sağlık hizmetinin kalitesini yükseltiyoruz. Çifteler Devlet Hastanesi inşaatını tamamladık, faaliyete geçti.''

''EĞİTİME ÖNEM VERMEK GEREKİYOR''

Bakan Unakıtan, bir ülkenin gelişmesinde eğitim ve sağlığın çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye ilerlemek, çağdaş ülkelerin seviyesine gelmek istiyorsa eğitime önem vermesi gerekir. Bunun yanı sıra insanımızın sağlıklı olması gerekir. Özellikle koruyucu sağlık için bütçeden çok para harcıyoruz. Sağlıklı vatandaşın ülkeye katkısı bütçeden sağlık için harcanandan çok daha fazla.''

Bakan Unakıtan ve beraberindekiler daha sonra hastanenin açılışını yaptı. Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emeksiz, hastanenin bazı bölümlerinde incelemelerde bulunan Bakan Unakıtan'a bilgi verdi.

Törende Kafkas Ritsa dans grubu gösteri sundu. Törene Vali Kadir Çalışıcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören için oluşturulan portatif protokol tribününde hastanenin sahibi Mustafa Emeksiz'in annesi Pakize Emeksiz de yer aldı.