BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  POLİTİKA

DTP eylemine kırmızı ışık

Vali Güler, Taksim'de oturma eylemi yapmaya hazırlanan DTP'lilere izin verilmeyeceğini belirtti.

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde konuyla ilgili açıklama yapan Vali Muammer Güler, "Bir siyasi parti ve bazı örgütlerin yayınladıkları bildirilerde veya internet sitelerinde yer alan haberlerde yarın Taksim'de kanunsuz bir eylem için kitleler teşvik edilmektedir. Kanunsuz bir toplantı olacağını ifade etmek istiyorum. İlgili partiye de böyle bir toplantının kanunsuz olacağı tebliğ edilmiştir. Ben de böyle bir kanunsuz toplantı için yapılan çağrılara alet olunmamasını özellikle belirtiyorum" dedi.

Son günlerde yurdun birçok yerinde de artan ölçüde kitleleri güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirme, etnik bir çatışmanın temelini oluşturma, devleti zora sokmaya yönelik bir arayış olduğunu belirten Vali Güler, son 20 gün içerisinde meydana gelen araç yakma ve molotofkokteylli eylemle ilgili 100'e yakın kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 40'ının da tutuklandığını açıkladı. Güler, "Maalesef bir partinin ilçe yöneticilerinin de bu molotofkokteyli eğitimini bizzat yaptırdıkları, küçük yaştaki çocukları buna alet ettikleri belirlendi. Bu parti yöneticileriyle ilgili araştırma sürüyor. İstanbul'da huzur ve asayişin bozulmasına yönelik hiçbir eyleme fırsat verilmeyecek. Bu duyurulara hiçbir şekilde kulak asılmamalı. Yoksa güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelirler. Masum basın açıklamaları şeklindeki toplantılar kitleleri belli yerlere yönelterek kanunsuz bir yürüyüşe çevrilmek isteniyor. Polis ve jandarmayla karşılıklı çatışma ortamı oluşturulmak isteniyor. Bazıları terör ve gerginlik ortamından beslenmek istiyorlar" açıklamasında bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde değerlendirme toplantısı yapacaklarının altını çizen İstanbul Valisi Muammer Güler, sözlerini şöyle tamamladı: "Hiçbir kanunsuz eyleme izin verilmeyecektir. İstanbulluları bu konuda hassasiyet içinde olmaya, güvenlik güçlerine yardımcı olmaya davet ediyorum. Miting şeklinde yasal başvuruda bulunulmadı. Taksim de gösterilere açık olmadığı için, oturma eylemi deniliyor ama altında yatan esas gerçek bazı illerde de benzer zamanda bir merkezden yönlendirilen eylem tarzında. Her yerde bir çatışma ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmek kimseye fayda vermez."