BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Umut'a askerliğe elverişli değil raporu

Rusya'dan geldiği Türkiye'de kaza sonucu felçli olan Umut bebek olarak bilinen gence devlet Mustafa Öz ismiyle kimlik vermiş.

Abone ol

"Umut bebek" olarak bilinen felçli Mustafa Öz için askerliğe elverişli değil raporu verildi.

Antalya'da 4 yıldan fazla süredir Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan ve kendisine kimlik çıkarılmasının ardından askerlik yoklaması gelen ''Umut''a, Isparta Asker Hastanesi'nden gelen ekip tarafından ''Askerliğe elverişli değildir'' raporu verildi. 

Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 4 yıldan fazla süredir üstlenen Gülsüm Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Umut''a kemik testinin ardından 1 Ocak 1992 doğumlu ''Mustafa Öz'' adına kimlik çıkartıldığını belirtti. 

Umut'a 31 Ekim 2011 tarihinde Muratpaşa Askerlik Şubesi'nce yoklama kağıdı geldiğini bildiren Kabadayı, yoklama kağıdının haber yapılmasının ardından Isparta Asker Hastanesi'nde görevli 2 ekibin evlerine gelerek Umut'u muayene ettiğini, muayenenin ardından kendilerine ''Umut'un askerliğe elverişli olmadığına'' dair rapor geldiğini kaydetti. 

Kabadayı, ''Komutanlarıma teşekkür ediyorum. Umut'un askere gidemeyeceğini herkes görüyordu zaten. Raporda, 'Yükümlünün yapılan muayenesinde boyunun 175 santimetre, kilosunun 80 kilogram olduğu görüldü. Mekanik destek ve yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor ve beyin sendromu yaşıyor. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sürekli ve özürlü sağlık kurulu raporu ile bu durumu sabittir. Bu haliyle askerliğe elverişli değildir' şeklinde bilgiler bulunuyor'' dedi. 

SURİYE'DEN HOLLANDA'DAN ARIYORLAR

Umut'un yurt dışında gündemdeki yerini koruduğunu vurgulayan Kabadayı, ''Her gün evime çok sayıda Rus anne geliyor. Onların ilgisi beni çok mutlu ediyor. Rusya'dan kadınlar arıyor. Antalya'ya gelmek istediklerini, ancak uçak bileti fiyatlarının yüksek olduğunu, bu nedenle gelemediklerini söylüyorlar. Rusya'dan Antalya'ya adeta bir 'Umut' turizmi oluştu. Ayrıca Suriye'den, Hollanda'dan kadınlar arayıp bana teşekkür ettiler. Bu beni çok mutlu ediyor. Türk kadınının neler yapabileceğini herkese gösterdik'' diye konuştu. 

Umut'u Rusya'ya götürmek istemediğini belirten Kabadayı, Umut'a Türk devletinin sahip çıktığını, görmek isteyen Rus kadınların Antalya'ya gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, gönüllü olarak bakmaya başlamıştı. 

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir ''Umut'' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.