BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  DÜNYA

Esad'ın uçakla kaçan pilotu bomba yağdırdı

Suriye ordusundan kullandığı uçakla firar eden bir pilot Safsafiye beldesini bombaladı...

Abone ol

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye ordusundan kullandığı uçakla firar eden bir pilotun, Hama kentine bağlı Safsafiye beldesini bombaladığı, bombalamada onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı iddiasında bulundu.

Bölgedeki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Taramse Şehitleri Tugayı'na bağlı bir birliğin komutanı Ahmed ebu Mustafa da Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada uçağın beldedeki Şahiba milislerinin kaldığı yerlere saldırmış olabileceğini ileri sürdü.

Suriye Genel Devrim Konseyi, muhaliflerin silahlı gücü Özgür Suriye Ordusu birliklerinin Halep'te bir askeri helikoptere saldırı düzenlediklerini açıkladı. Saldırı sonrası askeri helikopterin Halep'te Halidiye bölgesine zorunlu iniş yaptığı da belirtildi.

SALDIRILARDA 83 ÖLÜ

Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 18'i çocuk, 6'sı kadın 83 kişinin öldüğü iddia edildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin hava destekli, roket ve tanklarla gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 36, Halep'te 25, Dera'da 8, Humus ve İdlib'de 4'er, Hama'da 3,

Rakka'da 2 ve Lazkiye'de bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 83'e yükseldiğini belirtti.