BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  GÜNCEL

Cemaat sitesinde inanılmaz skandal

İsmailağa Cemaatinin sitesi şal türbanlar hakkında yaptığı haberle gündemde. Sitede verilen tasvirlerde olay!

Abone ol

İNTERNETHABER - İsmailağa Cemaatinin internet sitesi İhvanlar'da çıkan "şal türban" haberi hayli tartışma çıkaracak. Site "şal türban" kullananları hedefe koydu ve verdiği tasfirlerde ağır ve aşağılayıcı ifadeler kullandı.

İhvanlar sitesinin manşetine koyduğu haberde "başı sıkmalar" 'balon gibi" ve komik tabirleri eşliğinde şal türbanlar eleştiri konusu yapılmış.

Haberde kullanılan fotoğraflar kadar onların üzerine düşülen notlar ve benzetmeler hayli tepki alacak türden. Zira bu benzetmelerde aşağılayıcı ifadeler bolca kullanılmış.

TÜPLÜ TELEVİZYON GİBİ

İhvanlar sitesinde yer ala tasvirlerden biri aşağıdaki gibi. Bu fotoğrafın yer aldığı metinde ise şu sözler yer alıyor;

İslami Tesettür(!) modasını elinde barındıran büyük firmalar “şal” diye bir şey çıkartmışlar. “Türban şal” ya da “başörtüsü şal” olarak adlandırılan bu örtüyü başörtüsü yerine çıkartmışlar..

Öncelikle söylemek gerekir ki, bu örtü kesinlikle İslamın emrettiği tesettürü yerine getirmiyor. Boyun, omuz meydana çıkıyor, kimisinde bağır açılıyor, incelerinde saç gözüküyor… İslamın tesettür emrindeki hikmete ters olarak kişiyi alımlı gösteriyor. Yani İslami açıdan tam bir felaket…

İnsanlarımıza moda belası benimsetildiği için maalesef gençler bu konuda çabuk aldanıyorlar. Bir bakmışınız siyah, bir bakmışınız ortalık pembeye boyanmış. Niçin? Moda bu renk olduğu için!

esarp-sal-esarp-basortusu-sal2.20130205170234.jpg

ÇOK KOMİK BİR HALE SOKUYOR

Şal türban kullananların "Allah katında sorumlu duruma düştükleri" iddia edilen haber şöyle devam ediyor;

"Ayrıca bu başı sıkmalar, balon gibi yapmalar, topuzlar vs. gerçekten çok komik bir hale sokuyor bayanları. İnsanlar indinde komik, Allah katında da sorumlu hale düşüyoruz. Hanım kardeşlerimize bu konuda yalvarıyoruz; bırakın tarzı, alın farzı… Güzelliğinizi helalinize saklayın. İnsanların sizi soyarcasına bakmasına müsaade etmeyin. Gelin, hep birlikte asr-ı saadeti yaşatalım."

1.20130205171925.jpg

DEVE HÖRGÜCÜ BENZETMESİ


Haberin içinde yer alan bu fotoğrafla da modern türban bağlama şekilleri aşağılanıyor. Benzetme ise "deve hörgücü' şeklinde.

deve-horgucu.jpg

Fotoğrafın altına da bir hadis eklenmiş. Şöyle;

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir)