BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,43
HABER /  GÜNCEL

Ümraniyede hac konferansı

Ümraniye'de ‘Haccı Yaşamak’ isimli konferansta duygu dolu anlar yaşandı.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi’nin İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘Haccı Yaşamak’ isimli konferans, Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Haccı yaşamak’ konulu konferans, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşmakta olan Hac mevsimi öncesi yapılan konferansın konuğu Doç Dr. Nihat Hatipoğlu’ydu. Katılımın yoğun olduğu konferansı, yerlerin dolması nedeniyle birçok dinleyici yerlere oturarak dinledi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Müftüsü Harun Cimitoğlu, Hac yolculuğunun önemine değindi ve yolculara dualarda bulundu. Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, her inancın kendisine ait kutsal mekân ve gerekliliklerin olduğunu hatırlatarak, Hac’ın da İslam inancının önemli bir şartı olduğunu belirtti. Başkan Can, şunları söyledi: “Dinimizin yılda bir kez her Müslümana farz kıldığı Hac ibadeti, milyonlarca insanı bir mekânda toplayan önemli bir sosyal olgudur. Kâbe’yi ziyaret etmek ve oradaki manevi atmosferi solumak her Müslümanın tatmak istediği bir duygu, bir özlemdir. Bu duyguyu yaşamak ayrı bir sevinç ve mutluluk kaynağıdır.”

HATİPOĞLU: ‘SEVGİ İNSANA ANLAM KATAR’

Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hac ibadetinin insanlarda oluşturduğu manevi duygunun önemli bir huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. ‘Hac ibadetinin bütün günahları sildiğini belirten Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, ‘Gerçek bir Hac’ın karşılığı cennettir’ dedi. Hatipoğlu şunları söyledi: “Kâbe yeryüzünün merkezidir. Dünya maneviyatının kalbi Kâbe’de atar. Hac ibadetti bir haşr provasıdır. Bu mekânda bütün sosyal statü ve nitelikler ortadan kalkar. Herkes orada eşit hak ve muamelelere tabi tutulur. Oradaki her mekânın, her varlığın ayrı bir anlam ve önemi vardır.”

Hac ibadetinde yapılan bazı ayrıntılara da değinen Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu ayrıntıların hayati niteliklere sahip olduğunu hatırlattı. Hac’ın bir arınma ve günahlardan tövbe etme vesilesi olduğunu belirten Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber efendimiz hayatı boyunca iyi bir kul, örnek bir insan olma gayreti içinde oldu. Müslümanların da bu konuda aynı gayret ve azim içinde olmaları gerekir. Her türlü günah ve hataları geride bırakıp, sevgi, aşk ve manevi tatlarla dolmak için bu tür ibadetler birer vesile olarak kabul edilmeli. Sevgi insanı anlamlandırır. Allah sevgisi, peygamber sevgisi insana hayatı farklı bir şekilde algılama özelliği katar. O manevi iklimi hayata yeni bir başlangıç ve fırsat olarak görmeliyiz.’

Sözlerini dua ve temennilerle bitiren Hatipoğlu’nun konuşması salondakilere duygulu anlar yaşattı.