BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vergilerde artış yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni yılda vergi oranlarında bir artışa gidilmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

Unakıtan, 2006 yılında vergi gelirlerinin tahminlerin üzerinde gerçekleştiğini, 2007 yılı için hedefledikleri vergi gelirini de mutlaka tutturacaklarını söyleyerek, özellikle kayıtdışını kayıt altına alarak yeni yılda vergi oranlarında bir artışa gidilmeyeceğini açıkladı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2007 yılı bütçe müzakereleri sürüyor. Maliye Bakanlığı'nın bütçesinin ele alındığı komisyon toplantısında milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Unakıtan, alkollü içkilerde bandrol sistemine geçerek kayıtdışılığı ortadan kaldıracaklarını ifade ederek, özellikle bu konuda kayıtdışılık oranının "tahammül edilemez" boyutlara ulaştığını belirtti. Unakıtan, ''Şu sıralarda bunlara elektronik ortamda bandrol getireceğiz. O zaman kayıt dışılığı tamamen ortadan kaldıracağız. Ortadan kalkınca da vergi oranlarını Maliye olarak yeniden masaya yatıracağız'' dedi.

2006 yılında vergi gelirlerinin tahminlerin üzerinde gerçekleştiğini açıklayan Unakıtan, 2007 yılı için hedefledikleri vergi gelirini de mutlaka tutturacaklarını kaydetti. Bakan Unakıtan, tütün ve alkollü içeceklerle ilgili bir başka soruya verdiği cevabında, ''Vergiler artmayacak ama hemen söyleyeyim sigara sağlığa zararlıdır ve AB ülkelerinde sigaradaki vergi yükü bizden fazladır'' ifadelerine yer verdi.