BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye doğal afetlere hazırlanıyor

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, meydana gelebilecek olası afetlere karşı en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sivil Savunma programında konuşan Başkan Hasan Can, Ümraniye’de meydana gelebilecek olası afetlere karşı en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Ümraniye Belediyesi, 28 Şubat Sivil Savunma Günü öncesinde özel bir program düzenledi. Destek Hizmetleri Müdürlülüğü’nce Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Kültür ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programda önce Cemil Meriç Kültür ve Eğitim Merkezi sergi salonunda, Ümraniye Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi’nce arama-kurtarma hizmetlerine ait teknik araç-gereçler sergilendi. Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım ile davetliler sergilenen ürünleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

BAŞKAN CAN: OLASI AFETLERE KARŞI GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPTIK

Program kapsamında konuklara ‘Sismik Riskin Azaltılması’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren İstanbul Valiliği İSMEP Projesi Eğitim Danışmanı Ersin Satı, olası bir afet anında yapılması gereken işlemleri anlattı. Bu tür afetlere karşı hazırlık yapmanın sadece kurum ve kuruluşların görevi olmaması gerektiğini hatırlatan Satı, her bireyin bu noktada alması gereken çeşitli önlemlerin olduğunun altını çizdi. Ersin Satı, örnek olarak her evde mutlaka bir yangın tüpünün olması gerektiğini söyledi.

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak Ümraniye’de meydana gelebilecek olası afetlere karşı her türlü hazırlıkları yapmaya devam ettiklerini söyledi. Göreve geldikleri günden buyana başta kaçak yapılaşma olmak üzere, afetlerde olumsuz sonuçları arttıracak hiçbir hukuksuzluğa geçit vermediklerini söyleyen Başkan Can, bu konudaki hassasiyetlerinin altını bir kez daha çizdi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün olası afetlere karşı sürdürdüğü hazırlıklardan söz eden Başkan Can, alınması gereken önlemler noktasında maddi fedakârlıklardan kaçınmadıklarını da sözlerine ekledi.