BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye Belediyesi Sabahattin Zaim'i anacak!

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı 28.12.2012 günü saat 19:00'da başlayacak

Abone ol

Ümraniye Belediyesi düzenleyeceği bir programla Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i anacak. Anma törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş katılacak.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda konukta programa eşlik edecekler.

Program 28.12.2012 tarihinde saat 19:00'da başlayacak. Tören Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşecek.

SABAHATTİN ZAİM KİMDİR?

Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 1926 yılında doğduğu Makedonya'nın İştip şehrinden, Müslümanlara yönelik baskıların ardından ailesiyle birlikte İstanbul'a gelip yerleşmişti. Daha ilkokuldan belliydi onun Türkiye'nin ve dünyanın ekonomisine damgasını vuracağı. Efendiliği, dürüstlüğü ve bilim aşkıyla dolu oluşu gözlerden kaçmıyordu.

1950'li yılların başında Mülkiye'yi bitirdiğinde ilk görevi Adıyaman Kahta Kaymakamlığı’ydı. Sabahattin Zaim daha o günlerde Güneydoğu Anadolu bölgesinin en önemli ihtiyacının eğitim olduğunu görmüştü. Bitmek tükenmek bilmeyen içindeki öğrenme arzusu nedeniyle tekrar üniversiteye döndü.

Prof.Dr. Sabahattin Zaim 50 yıldan fazla eğitim camiasının içinde kaldı. İktisat alanındaki birçok ilklerde onun imzası var. Türkiye'de çalışma ekonomisi alanında yazılmış ilk kitap onun ismini taşıyor. Uluslararası İktisatçı Ödülü’nün de sahibi olan Zaim, İslam Ekonomisi üzerindeki çalışması ve eserleriyle biliniyor. Faizsiz finans sistemi hakkındaki bilimsel katkıları çok büyük.

Prof.Dr.Sabahattin Zaim emekli olduktan sonra bile eğitimden kopmadı. Fırsatını bulduğunda soluğu eğitim kurumlarında aldı. Bugün Türkiye'nin, dünyaya açılan vitrinindeki pek çok önemli ismin yetiştirilmesinde büyük emekleri var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün akademik kariyerini sürdürmesinde en büyük destekçilerinden biri de o idi.