BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Rektörün ODTÜ intikamı!

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Adem Esen, ODTÜ bildirisine imza atarak intikam aldı.

Abone ol

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Adem Esen, ODTÜ bildirisine imza atarak intikam aldı. Esen, Selçuklu Belediye Başkanı'yken 92 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı'yla ilgili ODTÜ rapor hazırlamış, belediyeyi suçlamıştı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrencilerin Başbakan Erdoğan'ın protestosuyla başlayan tartışmaya bazı üniversitelerin rektörleri de ODTÜ yönetimi ve öğrencilerini kınayan bir bildiriyle dahil oldu. Bildiride adını çok az kişinin bildiği Sabahattin Zaim Üniversitesi de vardı. Sosyal medyada Sabahattin Zaim Üniversitesi konuşuluyor, herkes 'Bu üniversite nereden çıktı' sorusunu soruyor. Zaytung bile 'İstanbul'da tüm 5 katlı binaların araştırılmasına karşın Sabahattin Zaim Üniversitesi bulunamadı' haberi bile yaptı.

ZÜMRÜT APARTMANI FACİASI İLE TANINDI

Rektör Adem Esen'i Türkiye, Konya'daki Zümrüt Apartmanı faciasıyla tanıdı. 2 Şubat 2004 akşamı, Konya'nın Selçuklu İlçesi'ndeki 'Zümrüt Sitesi' yıkıldı. 92 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Olay Türkiye tarihine 'katliam' olarak geçti çünkü binayı yapandan denetleyene kadar herkes görevini savsaklamıştı. Başbakan Erdoğan 'Sorumlular hesap verecek' açıklaması yaptı. İşte o dönemde Adem Esen basının karşısına çıkıp 'belediyenin suçlu olmadığını' söylüyordu. İşte bu dönemde ODTÜ de konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Binanın çöküş nedenlerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı raporda 'İmalat ve projeyle ilgili belediyenin denetim mekanizmaları bir formaliteden ibaret kalmıştır' deniyordu.

9 YIL SONRA İNTİKAMINI ALDI

Ancak İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Adem Esen hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyince mahkemeye belediye çalışanları ve müteahhit çıktı. Suçlu bulundular, ceza aldılar ama cezaları ertelendi. Selçuklu Belediyesi'nin mağdur ailelere tazminat ödemesine karar verildi. Belediye daha sonra tazminatları ödemeyince banka hesaplarına ve mal varlığına haciz konuldu. O dönemde ODTÜ'nün hazırladığı rapor çok tartışılmıştı. Birçok kuruluş bu rapordan yola çıkarak belediyenin denetim yetkisini kullanmadığını dile getirmişti. Ancak mahkeme ODTÜ'nün raporunu 'resmi olmadığı' için kabul etmedi. İşte Adem Esen, 9 yıl sonra ODTÜ'den intikamını 'kınayarak' aldı.

TWITTER'DA TEPKİ YAĞIYOR

Faruk Kaya ‏@musmulafaruk

Başbakan Erdoğan rektörle görüşmeye ODTÜ'ye gidiyor, yine olay çıksa da kınasam diye Sabahattin Zaim'in içi kıpır kıpırdır.

İrfan bozan ‏@irfanbozan70

Sabahattin Zaim'in 1977-79 arasında ODTÜ Mütevelli Heyeti Üyesi olduğunu biliyor muydunuz? http://www.sabahattinzaim.org/tr/139/sayfa/ozgecmisi …

Ümit Alan ‏@umitalan

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde önemli bir akademik faaliyet olarak Karate Kursu açıldığı öğrenilince eleştiriler azaldı fark ederseniz.

RedHack ★ ‏@TheRedHack

O birşey değil de İstanbul'da "Zaim Sabahattin" isminde bir Üniversite varmis, öğrenime başlamadan kınamaya başlamıs, hey hat ;)

Ümit Alan ‏@umitalan

Günün birinde çocuğum olur da baba bilmem kaçıncı tercihe Sabahattin Zaim'i yazdım derse,direk sanayiye çırak veririm. Okumasın daha hayırlı

Erkan Şimşek ‏@itaatsiz

İdris Küçükömer'i "Türkiye'yi komünist yapacak" diye devlete jurnalleyen Sabahattin Zaim'in ODTÜ'yü kınayan uyduruk üniversitesi.