BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ bir kez daha ayakta!

ODTÜ'lü öğrenciler bugün de birçok sanatçının destek verdiği bir etkinlik düzenliyor.

Abone ol

ODTÜ kampüsü içinde düzenlenen mitinge katılmak için dışarıdan ODTÜ'ye gelen öğrenciler, okul girişinde barikat kurarak eylemcilerin girişini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlileriyle birbirine girdi. Eylemciler barikatı aşıp kampüse girerken, olaylarda bazı özel güvenlik görevlileri yaralandı.

ODTÜ üniversiteye yönelik sert eleştiri ve kınamalara da yanıtını verdi. İnsan zinciriyle ODTÜ AYAKTA yazıldı.

ERDOĞAN'DAN ODTÜ'YE ZEHİR GİBİ SÖZLER

(HABERİ OKU)

ODTÜ İÇİN HANGİ ÜNİVERSİTE NE DEDİ?

(HABERİ OKU)

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ TWİTTER'I BÖLDÜ

(HABERİ OKU)

ODTÜ'DE KIYAMET KOPARTAN PROTESTO

(HABERİ OKU)

ODTÜ'DE 48 SAAT İŞGAL EYLEMİ

(HABERİ OKU)

DİNÇER'DEN FLAŞ ODTÜ AÇIKLAMASI

(HABERİ OKU)

YÖK ODTÜ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

(HABERİ OKU)

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE TERÖR BASKINI

(HABERİ OKU)

ODTÜ hazırlık binası önünde toplanan öğrenciler, ODTÜ Stadı'na doğru yürüyüşe geçti. Statta insan zinciri oluşturan öğrenciler saha içerisinde 'ODTÜ Ayakta' yazdı. Statta birçok sanatçının da destek verdiği bir etkinlik düzenleniyor.

ODTÜ AYAKLANDI

Hacettepe ve Ankara üniversitelerinden bir grup öğrenci de, eylem yapanlara destek vermek amacıyla ODTÜ yerleşkesine geldi.

A-1 kapısından yerleşkeye girmek isteyen grup, üniversitenin özel güvenlik görevlilerince durduruldu. Öğrenciler, bir süre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Eyüp Özveren ile görüşüp, yerleşkeye girmek istediklerini söyledi. Özveren ise içeri alınmayacaklarını belirterek, öğrencilerden dağılmalarını istedi.

odtü1.jpg

ÖĞRENCİLER MASLAK'TA TOPLANDI

Uyarıya rağmen yerleşkeye girmekte ısrar eden grupla girişte barikat oluşturan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı, öğrenciler barikatı aşıp yerleşkeye girdi.

İçeride, Hacette Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer aleyhine pankart açan öğrenciler, daha sonra sloganlar eşliğinde ODTÜ'de protesto eylemi yapanların yanına gitti.

Fotoğraf Twitter'dan Burak Ersemiz'in sayfasından alınmıştır.

Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, rektörün ODTÜ'deki olaylarla ilgili yapılan ortak açıklamaya imza atmasına tepki gösteren bir grup öğrenci, Maslak Kampüsü'nde toplandı.

Rektörlük binası önünde toplanan öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

odtü-yazi.jpg