BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'lü öğrencilere terör operasyonu!

Salı günü ODTÜ'de meydana gelen olayların ardından polis, bu sabah erken saatlerde bazı öğrenci evlerine yönelik operasyon başlattı.

Abone ol

ODTÜ’ye gelen Başbakan’ı protesto eden öğrencilerin evlerine bu sabah saatlerinde polis baskınları düzenlendi. Salı günü, kampüse gelen Başbakan Erdoğan'ı protesto eden ve polisin saldırısıyla karşılaşan ODTÜ'lülerin evlerine bu sabah saatlerinde Terörle Mücadele ekiplerince baskınlar düzenlendi.

TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin başlattığı soruşturma kapsamında 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturmayı, Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır yürütüyor.

Gözaltına alınan öğrencilerden isimleri belirlenebilen 10 kişi şu şekilde: Bedirhan Şen, Mert Atmaca, Mustafa Bozkurt, Hasan Koç, Hüseyin Koç, İlhan Aslan, Can Kaya, Cem Dursun ve Batuhan Demirci, Güven Kazım Altunkaya.

Gözaltındaki öğrencilerin Sosyalist Demokrasi Gençliği (SDG), Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Federasyonu, ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu'na üye oldukları öğrenildi.

Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçelerinin polise mukavemet, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet olduğu belirtildi. Operasyonun devam ettiği gerekçesiyle avukatların öğrencilerle görüşmesine izin verilmiyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri de ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "ODTÜ yerleşkesine gelen çok sayıda polisin, tören sırasında yerleşkenin muhtelif yerlerinde meşru ve demokratik protesto haklarını kullanan öğrencilere karşı orantısız güç kullandığı anlaşılmaktadır. Ayrıca polisin uyguladığı güç ve şiddetin üniversitedeki öğrenci, öğretim üyesi ve çalışan birçok kişinin hayatını ve güvenliğini tehlikeye soktuğu öğrenilmiştir. Üniversitelerde ya da başka toplumsal ortamlarda devletin emniyet güçleri tarafından bu tür şiddet olaylarının tahrik edilmesi, yaratılması ve sürdürülmesi kesinlikle kabul edilemez. ODTÜ'lü öğrencilere, meslektaşlarımıza ve çalışanlara söz konusu olaylar nedeniyle büyük geçmiş olsun der, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan şiddeti ve şiddete vesile olanları kınadığımızı bütün kamuoyuyla paylaşırız" denildi.