BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
HABER /  GÜNCEL

Ateş Ünal Erzen'den çarpıcı açıklama!

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen katıldığı konferansta belediyecilik hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Gülümse İstanbul Platformu tarafından Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Oditoryumu’nda düzenlenen “Girişimcilikte Fark Yaratanlar Konferansı”na katılan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen çarpıcı açıklamalarda bulunarak,” Sosyal belediyecilik yerine imar belediyeciliği düşünüldüğünden dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbul’u en berbat şehirlerden biri yapma becerisi gösterdik.”dedi.

Türkiye’de belediyelerin %80’ininden fazlasının imar belediyeciliği yaptığını vurgulayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen Bakırköy’de sosyal belediyecilik yaptıkları için fark yarattıklarını belirterek şunları söyledi:

BELEDİYECİLİK AÇISINDAN EN KÖTÜ ŞEY BU

Maalesef Türkiye’de belediye diyence ilk akla gelen imar oluyor. Türkiye’de belediyecilik açısından en kötü şey bu. Onu yıkalım, bunu yapalım diye düşünülüyor. Plansızlık belediyelerle özdeşleşmiş. Oysa belediye diyence ilk akla gelen doğumdan ölüme kadar hizmet gelmesi gerekiyor. Biz Bakırköy’de imar belediyeciliği yerine sosyal belediyeciliğe yöneldik. İlk önce BAKKART’ı yaptık. İndirim kartı olarak başlattığımız BAKKART’TAN bugün itibarıyla 130 bin Bakırköylü yararlanmaktadır. Bakırköylülerin 7 gün 24 saat acil sağlık hizmeti güvence altında. Allah göstermesin başlarına bir şey geldiği zaman Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar 3-8 dakika arasında ambulans geliyor. Belediye’nin Tıp Merkezi’ndeki 10’dan fazla uzman hekimden,görüntüleme merkezinden, halk sağlığı laboratuarından, halk eczanesinden,yardımcı sağlık biriminden,sağlıklı yaşam merkezinden faydalanıyorlar. Üstelik BAKKART şemsiyesi altında tüm bu hizmetlerden tek kuruş ücret ödemeksizin faydalanıyorlar. Bu çalışmamız şu anda Euro Cities’te tartışılıyor. Avrupa’daki pek çok ülke BAKKART Projesini biz nasıl uygulayabiliriz konusunda kafa yoruyor. Destek BAKKART’ımız var. Destek BAKKART ile her ay belirlenen ihtiyaç sahiplerine 300 TL yardım yapıyoruz. İhtiyaç sahibi de bu parayı yine Türkiye’nin neresinde olursa olsun POS cihazı olan tüm marketlerde gıda ve temizlik alışverişi yaparak kullanabiliyor. Bakırköylü ihtiyaç sahibi Ayşe Teyzem, Mehmet Amca gelinine ,damadına gittiği zaman marketten alışverişini yaparak gidebiliyor. Ve bu sistemin en adaletli sistem olduğunu düşünüyorum. Bir elin verdiğini kesinlikle başka bir el görmüyor.

O OLAY DERİN BİR İZ BIRAKTI

Fethiye’de üniversite hazırlık kursuna giden bir çocuğun eve icra gelmesi neticesinde annesinin hapse girmesi üzerine intihar etmesinin de kendisinde çok derin iz bıraktığını söyleyen Başkan Ünal Erzen,” Üniversite hazırlık kursuna giden çocuğumuzun intiharı günlerce Türkiye’de konuşuldu ama maalesef bir şey yapılmadı. Ama biz Bakırköy’de bir şey yaptık ve ücretsiz üniversite hazırlık eğitimi vermeye başladık. 160 kişiyle başladığımız merkezimizde şu anda 500 öğrencimiz eğitim alıyor. Hem de Türkiye’de parasını vererek üniversite hazırlık eğitimi alamayacak olan işitme engelliler ve görme engellilerin de hazırlık eğitiminden yararlanmasını sağlayarak. Geçen yıl işitme engelli gençlerimizin %83’lük başarısı beni çok mutlu ettik. Zaten bunları yaptığınızda belediyecilikte fark yaratabiliyorsunuz.Aslında bu uygulamayı bile Türkiye’de bütün belediyeler çok rahat yapabilir. “şeklinde konuştu.

BÜTÇE SORUNU YOK

Bakırköy’de tüm sosyal belediyecilik çalışmalarını yaparken bütçeye olan yük hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Bakırköy’de yaptığımız tüm sosyal belediyecilik çalışmalarının belediye bütçesindeki oranı %15’i geçmez. Üstelik Bakırköy Belediyesi’nin bir gecede hipodrom geliri, havaalanı gelirleri de elinden alınmışken. Yeter ki 1 liralık işi 1 liraya yapın.1 liralık işi 30 liraya ,300 liraya yaparsanız sosyal belediyecilik çalışmalarına para bulamazsınız.”dedi.

ÇOK HAYAL KURUN

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,”Mutlaka çok hayal kurun. Hayal kurmadan iş hayatında başarıya ulaşamazsınız. Bir de kendinizle barışık olun. Ailenizi başta olmak üzere özellikle çocukları sevin. Çocukları,insanları severek mutlu olursunuz ve genç kalırsınız, verimli olursunuz.”diyerek sözlerini noktaladı.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in ardından Gazeteci-Yazar,Akademisyen Deniz Gökçe’nin moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta ayrıca Odebank AŞ Genel Müdür Hüseyin Özkaya ve TAV Bilişim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran da birer konuşma yaptılar.