BIST 8.796
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül neden yoktu?

Gazeteciler.com'un yazarı Levent Gültekin dünkü yazsıında Göktürk2 uydusunun fırlatılışı sırasında Cumhurbaşkanı'nın orada olmamasının eksikliğini dile getiren bir yazı kaleme almış ve bu yazıyla birlikte bu konu medya gündemine bomba gibi düşmüştü.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Levent Gültekin'in dikkat çektiği fotoğraf Ankara'da günün anlamına da uygun olarak kıyameti kopardı. AKP'li vekiller bu konuda görüş bildirmezken muhalefet cephesi yaşananların Cumhurbaşkanlığı'na giden süreçte yaşanacakların göstergesi olduğunu düşünüyor.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Başbakanla Abdullah Gül arasındaki gerilimin tırmandığı görüşünde. Kavganın iki tarikat arasında geçtiğini vurgulayan Gök, şunları söyledi:

ABDULLAH GÜL'ÜN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR

"Başbakanla Cumhurbaşkanı arasında 2014 Ağustos seçimlerinde bir rekabet yaşanacağı ortada. Zira gerek Başbakan gerek Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığını hedefledikleri net. Başbakan AKP'nin asıl adayı ve üstelik de ne yazık ki tarikat anlamında ayrı bir grubun adayı. Abdullah Gül ise yine Cemaat anlamında ayrı bir grup cemaat adayı. Cumhurbaşkanlığı yarışı Nakişebendiler ve Fethullahçılar arasında bir kırılma yapacak gibi görünüyor. Ancak, seçimlere giden süreçlerde hep aralarının bulunduğu ve ittifak yaptıkları da bilinen bir gerçek. Dolayısıyla 2014 seçimlerine giderken ittifak ihtimali var olmasına karşın, her ihtimale karşı her iki grup temsilcisi 2014 sürecine kuvvetli girebilmek için kendilerine güç yaratma ve dış itiifaklar bulma peşindeler. Bu sebeple Başbakan, Numan Kurtulmuş cephesini saflarına katarak hem AKP'de hem devlet başkanlığı yarışında güç yaratma peşinde ve Abdullah Gül'ün önünü kısmen de olsa kesme hesapları yapıyor. Abdullah Gül de, yani Fethullah Gülen cephesi de Abdullah Gülün gücünü artırmak ve 2014'e kuvvetli girebilmesini sağlamak için, mecliste grbu bulunan muhalefet partileriyle sıcak temaslarda bulunmaktadırlar. Bu, kimi zaman engelleme, kimi zaman ittifak arayışları 2014 ilkbaharına kadar sürecektir."

CHP GÜÇLÜ BİR ADAY ÇIKARMALIDIR

Altını çizerek, "Ben eski ve gerçek bir CHP'liyim diyen İsa Gök, CHP'nin seçimleri bu iki adaya bırakmamak için güçlü bir aday çıkarmasının gerektiği görüşünde. Kılıçdaroğlu'nun daha önce iki aday arasında bir yarış olursa Abdullah Gül'ü destekler misiniz sorusuna verdiği "Neden olmasın" cevabına da gönderme yapan Gök şunları söyledi: 

"Ben eski ve gerçek CHP'li bir milletvekili olarak şunu belirtmek isterim, CHP, bu iki adaydan birini tercih etmek zorunda kalmadan, Türkiye merkezli, bağımsızlıkçı, antiemperyalist, en geniş cephede kendi tarihine yakışır bir aday çıkarmak zorundadır."

SON OLAY ARALARININ AÇILDIĞININ KANITI

"MİT soruşturmasında Fethullahçı kanadın Başbakana karşı kullandığı savcılar ve hakimler eliyle bir operasyon yapma niyetini açığa çıkarması ve yine Fethullahçı kanadın Suriye'ye doğrudan saldırı istenmesi konusunda zaten araları açılmıştı. Son olay ise bu açıklığın devam ettiğini gösteriyor."