BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bu işkenceyi konuşuyor

Polisin vatandaşa yönelik şiddet eylemlerine, yeni bir örnek daha eklendi. 7 polis aralarına aldığı kişiyi fena halde dövüyorlar.

Abone ol

Yedi polis, bir adamı öldüresiye dövüyor. Hırsını alamayanlar yere düşen adamın kafasına tekme atıyor ve kafasını eziyor.

Sabah gazetesinin ulaştığı dayak görüntüleri bu sabah A Haber kanalında yayınlandı. Gazetenin özel istihbarat bölümünün ele geçirdiği video yine çok konuşulacak. Hükümetin işkenceye sıfır tolerans tutumu da polisin şiddetini önlemeye yetmiyor. İşte bunun son örneği İstanbul Kağıthane Sanayi Karakolu'nda yaşandı.

dayak.20121226092655.jpg

ARALARINA ALIP DÖVÜYORLAR

Asker kaçağı olduğu iddiasıyla 19 Haziran 2012 günü sabaha karşı gözaltına alınan Hayati D., karakolda yedi polis tarafından öldüresiye dövülüyor. Yedi polis; tekme, tokat ve yumruklarla Hayati D.'yi öldüresiye dövüyor. Bir polis memuru Hayati D.'yi yumrukluyor, kafasını tekmeliyor yerine oturuyor diğerleri ise kafasının üzerine basarak ezmeye çalışıyor. Hayati D.'yi dayaktan tanınmaz hale getiren polisler yaklaşık 5 dakika süresince soluksuz dayak atıyor. Olaya şahit olan 2 vatandaş korku içinde olayı izliyor.

dayak1.jpg

Sabah'ın manşetine taşınan haberinde karakola kardeşini görmeye giden Fahrettin D.'ye polis memurlarının, "Kardeşinle memurlarımız arasında biraz sürtüşme yaşanmış. Görünce paniğe kapılma, şok olma, rahat ol" dedikleri belirtiliyor. Yine haberde Hayati D.'nin ağabeyi Fahrettin D. tarafından savcılığa şikâyet konusu yapılması üzerine soruşturma başlatıldığı yazılı.