BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'deki savaş sonrası yan yanalar!

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. ODTÜ Rektörü Ahmet Acar açıklama yapmadan binadan ayrıldı

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili, ‘Samimi bir havada protesto’ diyen akademisyenler mesleği bıraksınlar” açıklamasının ardından bugün ODTÜ Rektörü Ahmet Acar ile biraraya geldi.

Türkiye'nin gözü bu görüşmedeydi. ODTÜ krizinin ardından gerçekleşen ikili görüşme tam bir saat sürdü. ODTÜ Rektörü Acar, gazetecilere hiçbir açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

ERDOĞAN GÖRÜŞMEDEN ÖNCE ÇOK SERT ÇIKTI

ODTÜ'de Göktürk 2 uydusunun fırlatılışı sırasında yaşanan öğrenci olaylarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi sürüyor. Bugün ODTÜ rektörü Ahmet Acar ile yapacağı görüşmeden önce Erdoğan ASO toplantısında sert mesajlar verdi.

İşte Başbakan'ın ODTÜ için söyledikleri;

"Merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere bu işi mi öğrettiler? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır veya araba lastikleri ne zaman, hangi ortamda nasıl yakılır ve yahutta molotof nasıl yapılır, kimlere nasıl atılır. Bu mu öğretildi bunlara? Biz de öğrencilik yaptık, biz kimsenin burnunu kanatmadık. Öyle yetiştik, geldik'

*"Siz elinde döner bıçağı olan öğrenci olmayacaksınız, bilgisayarla dolayan gençlik olacaksınız. Siz fikrinizle mücadeleyi verin.

*"Uydunun fırlatılışını birçokları gözyaşları ile izlerken, başkaları da molotoflarla polisimize sapanla saldırıyor.

ÖNEMLİ GELİŞME

ODTÜ krizinde çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı, Çankaya Köşkü'ne davet etti. Prof. Acar Başbakanlık'taki ile görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluşacak.

ODTÜ'DEKİ KRİZ SONRASI YAN YANALAR

odtü.20121227154842.jpg