BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Loğoğlu'na göre dış politikamız facia

Faruk Loğoğlu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında soğuk savaşta bile Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı bir dış politika geçirmediğini savundu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında soğuk savaşta bile Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı bir dış politika geçirmediğini savunarak Türk dış politikasının tam bir çöküntü içinde olduğunu ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Türk dış politikasının birçok riskle karşı karşı kaldığını belirtirken, soğuk savaşta bile Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı bir dış politika geçirmediğini savundu.

CHP'li Loğoğlu sözlerinde şunları kaydetti:

"Türk dış politikası tam bir çöküntü içindedir ve yalnızlığa itilmiştir. Soğuk savaşta bile Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı bir dış politika içine girmemiştir. Hükümet dış politika ile ilgili önemli konularda bile ne TBMM'ye nede kamuoyuna bilgi vermediği gibi bazı konularda da yanlış bilgilendirme yapmıştır. Türkiye için 2012 dış politikası çok sıkıntılı geçmiştir.

2013 yılında ise laik demokrasinin korunması Türkiye'nin birinci önceliği olmalıdır. Çünkü güçler ayrılığını engel olarak gören bir Başbakan'ın demokrasi anlayışı çok eksiktir.

Biz CHP olarak 2013 yılında Türkiye'de bağımsız yargının güçlenmesi konusunda atılacak adımlara her zaman destek olacağız. Terör sorununun bitirilmesi için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk dış politikalarında başta Suriye olmak üzere bölgeye barış ve istikrarın gelmesi için CHP üstüne düşen her türlü görevi yerine getirecektir.

Ayrıca 2013 yılında AB sürecinin canlandırılmasını ve sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Hükümet bu politikasında da başarısızdır ve bunu tamamen rafa kaldırmış görünüyor." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Çin'e bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yılbaşından sonra Irak'a gidilebileceğini, Mısır'dan da davet olduğunu sözlerine ekledi.