BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uluslararası Dadaş Film Festivali başlıyor

5. Uluslararası Dadaş Film Festivali 20 ekim’de Çifte Minareli Medrese’de start alıyor.

Abone ol

20 Ekimde gerçekleşecek olan 5. Uluslararası Dadaş Film Festivali öncesinde bugün basın toplantısı düzenlendi. Festivalin Organizatörü Nil Gürpınar, “ Bu seneki festival yeniliklerle dolu olacak” dedi.

Palan otelde düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Festivalin Organizatörü Nil Gürpınar, bu sene ki festivalin yeniliklerle dolu olacağını, onur konuklarından olan Türkan Şoray’ı Erzurum’a getirmek için büyük çabalar sarf ettiğini belirtti.

Erzurum’da 35 öğrenciden oluşan sağlam bir ekiple çalıştığını kaydeden Festival Başkanı Nil Gürpınar, sinema okulu ve Fransız Sinematek’i ile Türk Sinemateki üzerine gerçekleşecek olan panelin özellikle de üniversite öğrencileri için bulunmaz bir fırsat olacağını dile getirdi.

İnsanların iyi bir şeyler yaptığı zaman herkesten destek aldığını kaydeden Nil Gürpınar, “Ben sinemanın içinde büyüdüm. Sinema için İstanbul’da olmak büyük bir avantaj ama doğuda sinemaya ilgisi olan insanlar için de bir şeyler yapılmalıdır. Bizler çok küçük bütçelerle bu işi yapmaya çalışıyoruz. Antalya ve Adana’da ki festivallerle para noktasında kendimizi mukayese edemeyiz. Ama çalışma konusunda çok iyiyiz sağlam adımlarla ilerliyoruz ve eminim bir gün Dadaş Film Festivali her yerde konuşulacak.” diye konuştu.

Festival Başkanı Nil Gürpınar, her sene festival için bir konu belirlediklerini bu nedenle bu sene festivalin ana temasının “Aşk ve sevgi” olduğunu söyledi.

Temanın neden aşk ve sevgi olduğu sorusuna ise Gürpınar şöyle cevap verdi;

” Her sene toplumsal bir konuyu tema olarak kullanıyoruz. Şuan topluma baktığımızda ailelerin parçalandığını ve bireysel hayatların yaygın hale geldiğini görüyoruz. Toplumda ki sevgisizlikten dolaya temayı sevgi olarak seçtik.”

5. Uluslararası Dadaş Film Festivali 20 ekim’de Çifte Minareli Medrese’de saat 15.00 ‘da Türkan Şoray sergisi ile başlayacak.