BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zehir tacirlerine 4 koldan baskın!

Emniyet güçlerince yurtdışına uyuşturucu ticareti yapan bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi yakalandı.

Abone ol

İstanbul, Kocaeli, Van ve Hakkari'de 16 Ekimde eş zamanlı düzenlenen ve 142 kilogram eroin ele geçirilen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Yurtdışına götürülmek üzere Van'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı bilgisi üzerine İstanbul, Kocaeli, Van ve Hakkari'de 16 Ekim'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar Fuat E, Ramazan Ş, Suat K, Aydın D, Metin M, Cengiz B, Musa A, Necmettin İ, Abdulhaluk E. ve Mehmet Ü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

2 yıllık istihbarat

Yaklaşık 2 yıl süren istihbarat çalışmalarının ardından 16 Ekimde düzenlenen operasyonda TEM Otoyolu Kocaeli-İstanbul il sınırında durdurulan Fuat E. idaresindeki minibüsün gizli bölmelerinde 142 kilogram eroin ele geçirmişti.

Zanlılardan Suat K'nın, İstanbul'da polisten kaçarak bir otoparka saklandığı ve burada otopark görevlilerince ''hırsız'' olabileceği şüphesiyle darp edildikten sonra Esenler Polis Merkezine teslim edildiği ve bu sayede yakalandığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında aralarında suç örgütünün lideri İran asıllı Hollanda vatandaşı Sayad Talei'nin de bulunduğu 7 kişinin arandığı bildirildi.

İran ve Irak'tan

Zanlıların sorgularında, uyuşturucunun İran ve Irak'tan temin edilerek katırla Türkiye'ye getirildiği ve sevkıyat yapılana kadar Van ile Hakkari'deki depolarda muhafaza edildiğini söyledikleri öğrenildi.

Bu arada, aynı suç örgütüne 13 Mayıs 2008'de düzenlenen operasyonda 20 kilogram, 9 Kasım 2009'da 58 kilogram, 1 Şubat 2010'da da 35 kilogram eroin ele geçirilmiş, operasyonlarda gözaltına alınanlardan 5'i tutuklanmıştı.