BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uludağ yeniden şekillenecek

Uludağ'ın hem üretici hem de tüketici açısından rol oynayacak plan görücüye çıktı

Abone ol

Uludağ'ın yeni planlarla yeniden şekil kazanacağını ifade eden Vali Şahabettin Harput, her türlü meselenin çözümü için çalışmaların yapıldığını söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü M. Kemal Yalınkılıç, planın görücüye çıkmış iken söylenmesi gerekenlerin bir an önce dile getirilmesini istedi.

TÜM İHTİYAÇLAR ORTAYA ÇIKACAK

Uludağ Mili Parkı I. ve II. Geleşim bölgeleri koruma amaçlı imar planlarının halkla toplantılarının 2. si İl Çevre Orman Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü M. Kemal Yalınkılıç, Planları yapan şirket yetkilisi Nadir Doğan, otel işletmecileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Uuldağ'ın tarihi bir süreçten geçtiğini ifade eden Vali Şahabettin Harput, "Uludağ'ın önünü açan çalışma sona erdi. İkinci aşama 5000 ve 1000'lik Koruma İmar planlarıyla alakalı yapılıyor. Bizi Uludağ'ı ve Bursa'yı örnekleri bilen genel müdür bu işi koordine ediyor. Uludağ'ın şekli olarak yapısı manasıyla tarihi bir çalışma dönemindeyiz. Söz konusu planla alakalı görüşler değerlendirilecek. Bu planla bir kaç husus netleşecek. Mevcut otellerin durumu, alt yapı ve sosyal tesisler, hizmet sektöründeki sorunlar, eksiklikler, nihai şeklini alarak ihtiyaçlar ortaya çıkacak" dedi.

PLAN HER İKİ KESİME CEVAP VERECEK

Bu planla aynı zamanda Uludağ'da kayak yapmaya gelenlerle, günü birlikçilerin bir birleriyle çelişen hizmet alışların belirlenecğine değinen Şahabettin Harput, "Her iki kesiminde ihtiyaçlarına cevap verecek planlarda çok önemli. Bu planla kamu tesislerinin durumu netleşecek. Çevre doğa koruma ve kullanım dengesi göz önüne alınacak. Uludağ her yönüyle ele alınıyor ve en geniş şekilde istifade edeceğiz. Bu planlar hayata geçtiğinde rüya gibi bir Uludağ ortaya çıkacak" şeklinde konuştu. 

PLAN GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞKEN HERKES SÖZÜNÜ SÖYLESİN

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, "Uludağ ile alakalı herkes şikayet ediyor. Çözüm nasıl olur planla. Kanunen doğru yoldayız. Biz Uludağ'ın çözüme kavuşmasını istiyoruz. 4916 sayılı kanun var. Plan imar affı diye birşey içermiyor. Hiçbir imar planı af getiremiz. Burada devlet yatırımcıya yasal çerçevede hareket ettiği sürece zulüm etmez. Burada işletmelerin 4 ay süresi kaldı. İlgili yasalara göre aykırılıkların giderilmesini istiyor. Aykırılıklar giderilirse tahsisi devam eder. Bizler hukuka saygılıyız. Biz tahsisleri iptal etmiyoruz. Bizim derdimiz teşviktir. Eğer kanunlara uymayan tesislerin varsa uygun hale getirin biz ilgili makam olarak size yardımcı olmaya çalışıyoruz. 22 Şubat'a kadar yapılan planla alakalı gerekçeli itirazını ve görüşünüzü bildirin. Plan görücüye çıkmışken sözünüzü söyleyin. Hepimiz Uludağ'ın daha faydalı olmasını istiyoruz. Yap-işlet kanununu inceleyin ve ona göre hareket edin. Hukuki yasal tahsis sürelerinin sonuna kadar işletmecilerimiz otelini kullanabilir. Bölgede asıl neşter kamu tesislerine vuruldu. Tesisler bölgede azaltılıyor ve verimlilik ilkesine göre hareket ediliyor. Bu planda kurum olarak herhangi bir öneri getirmedik" şeklinde konuştu.