BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeden yaşlılara büyük hizmet

Belediye'nin düzenlediği 'Yarım Elma' projesi kapsamında yaşlılara evde sağlık hizmeti sunuluyor

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi?nin, ?Yarım Elma Projesi? kapsamında, bakıma muhtaç, engelli, yaşlı, yatağa bağımlı ve ekonomik yoksunluk içinde olan vatandaşlara evde sağlık ve bakım hizmeti sunuluyor.

Bu hizmetten faydalanan vatandaşların evine gidilerek hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşın tedavileri periyodik olarak takip edilirken, hastane işlemleri, kişisel bakımları, yemek hazırlama, ev temizliği, alışverişlerinin yapılması, faturalarının ödenmesi, gerektiği taktirde fizik tedavi hareketlerine yardımcı da olunuyor.

MORAL ZİYARETİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın?ın eşi Dr. Günseli Akaydın, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz ile birlikte ?Yarım Elma Projesi? kapsamında evde bakım hizmeti alan yaşlı ve hastalara moral ziyaretinde bulundu.

İŞ İSTİHDAMI YARATILDI

Yaşlı, hasta, engelli ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşların evlerindeki bakımların ?Yarım Elma Projesi?nin kapsamında iş başvurusunda bulunan ?Yaşlı Bakım Sertifikası?na sahip kadınlara tarafından yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz,böylelikle kısmi zamanlı iş istihdamı yaratıldığını söyledi. Batmaz, haftanın iki günü engelli, hasta ve yaşlılara evde bakım hizmeti sunan kadınların, para kazandığını söyledi.