BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tutuklu aşıklara resmi nikah kıyıldı

Tutuklu bulunan dini nikahlı 4 çift, düzenlenen düğün töreniyle resmi nikahlarına kavuştu.

Abone ol



Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi konferans salonunda düzenlenen törende, daha önce dini nikahlı olan 4 tutuklunun resmi nikahları kıyıldı. Tamamı tutuklulardan oluşan Urfa Sıra Gecesi ekibinin sazlı sözlü gösterisiyle başlayan törende daha sonra sahneye ünlü türkücü Mahmut Tuncer çıktı. Yaptığı espri ve şakalarla düğüne renk katan Tuncer, söylediği türkülerle de salondakileri coşturdu.

Konserin ardından nikah törenine geçildi. Genç çiftlerden Sihan Akay ile Ümran Akgül'ün nikahını kıyan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, "Geçmişte temeli atılmış aile birliktelikleri, resmi nikahla perçinlenecek" dedi. Başkan Arıkan, resmi nikahları kıyılan genç çiftlere çeşitli beyaz eşya hediye etti.

ARTIK ZİYARET EDEBİLECEKLER

Şehriban Ceylan ile Aslan Özbek, Gamze Aldan ile Emrah Boz ve Safiye Ceylan ile İbrahim Çiftçi'nin nikahlarının ardından söz alan Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Mustafa Hakan Uyar, "Çiftlerimiz evli ancak cezaevinde eşlerini ziyaret edemiyorlardı. Çünkü resmi nikahları yoktu. İşte biz bu anlamda 4 çiftin resmi nikahını kıydırdık. Resmi nikahları olmayınca eşlerin soyadları tutmadığı için birbirleri ile görüşemiyor, mağdur oluyorlardı. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmış olduk" diye konuştu.

Mahkumları topluma kazandırmaya yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyleyen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, harmandalı oynayarak düğün törenine renk kattı.

Törene çok sayıda üst düzey bürokratın yanı sıra tutuklu ve hükümlülerle nikahı kıyılan çiftlerin aileleri katıldı.