BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.476,02
HABER /  POLİTİKA

Ağar da namlunun ucundaymış!

Ergenekonla bağlantılı olduğu belirtilen örgütün Mehmet Ağar'a suikast planladığı belirtildi

Abone ol

Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 'Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik beş ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 18 kişi hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

SUİKAST TEKLİFİ

İddianamede, 8'i tutuklu 18 sanık hakkında 7.5 ile 47.5 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından yazılan iddianamede, sanık Ulaş Erdoğan'dan ele geçirilen hafıza kartında, örgüt planlarının yer aldığı aktarıldı. Sanık Ulaş Erdoğan'ın örgütle irtibatını, babasının arkadaşı olan ve yurt dışında bulunan Serdar Kaya vasıtasıyla sağladığı kaydedildi. İddianamede, bomba yapımı ve eylemlerle ilgili belgelerin bulunduğu hafıza kartında, 'Ergenekon' ve 'Devrimci Karargah' hakkındaki yayınlarından dolayı Zaman gazetesine karşı eylem yapılması, demokratik açılım konusuyla ilgili olarak Ege'de limanlardaki yatların kundaklanması ve zengin semtlerdeki arabaların yakılması gibi eylemlerin yer aldığı bilgisinin verildiği belirtildi. Sanık Erdoğan'ın Serdar Kaya'ya, 'istedikleri takdirde uzun namlulu silahla, uzak mesafeden eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı vurabileceğini' söylediği kaydedilen iddianamede, Kaya'nın bu teklifi kabul etmediği ve bunun yerine lüks araçların yakılmasını önerdiği ifade edildi.

Hedef, kargaşa kaos ortamı

Örgütün yapılanma şeklinin de anlatıldığı iddianamede, söz konusu örgütün, 'ülkede kaos ve kargaşa oluşturmak amacıyla karanlık kişiler tarafından yönlendirilen taşeron bir yapılanma' olduğunun değerlendirildiği dile getirildi. Örgütü ilişkin daha önceki soruşturma kapsamında tanık olarak beyanda bulunan 'Son Tezgah' rumuzlu bir kişinin 'Ergenekon' örgütüne ilişkin anlatımlarına da yer verilen iddianamede tanık anlatımına göre, PKK, DHKP-C ve Hizbullah gibi yasa dışı birçok örgütün 'Ergenekon' terör örgütü tarafından yönlendirdiğinin iddia edildiği belirtildi.