BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,18
ALTIN 2.468,59
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan gecekondu ziyareti

Kılıçdaroğlu gecekondu mahallesinde. Daha önce haber vererek yaptığı ziyaret eleştirilen Kılıçdaroğlu bu kez çat kapı yaptı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Mamak'ta gecekondu mahallesini ziyaret etti.

Daha önce Altındağ'da bir gecekonduya gerçekleştirdiği ziyarette haberli gittiği için eleştirilen Kılıçdaroğlu, bu sefer gideceği mahalleye habersiz gitti.

İlk önce hiçbir geliri olmayan bin ailenin gecekondusuna misafir olan Kılıçdaroğlu, daha sonra basın mensupları ile birlikte yol boyunca yürüyerek bir markete girdi. Burada market sahibi ile konuşan ve dertlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, aynı mahalledeki başka bir marketi daha ziyaret etti.

Yol boyunca yürüyen Kılıçdaroğlu'na sokak sakinleri büyük ilgi gösterdi. Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen ve not alan Kılıçdaroğlu bir çocuğu sevdi,. Kılıçdaroğlu, yolunu çeviren üniversiteli işsiz bir gencin iş bulamamaktan dolayı şikayetini dinledi. Kılıçdaroğlu'na aynı sokakta bulunan ve teneffüse çıkan öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Herkesin bildiği ve söylemeye çekindiği bir Türkiye fotoğrafı var. Niçin bu insanlara yardım edilmiyor, dinlenmiyor? Yeni bir siyasi hareketi başlatmak zorundayız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'Gecekondu tiyatrosu' şeklinde kendisini eleştiren sözlerine de cevap veren Kılıçdaroğlu, Gökçek'i muhatap almadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Koltuğuna yayılmış, rahat içinde çocuklarının ne iş yaptığı belli olmayan kişi açıklama yapıyor. İstedikleri kadar debelensinler, çukurlarında boğulacaklar" diye konuştu.