BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekneler ceza ödemeyecek

Türkiye'de ilk Muğla'da denenecek olan Mavi Kart uygulamasında bu yıl ceza yok

Abone ol

Türkiye?de ilk kez bu yıl Muğla?da başlatılacak olan ?Teknelere Mavi Kart? uygulaması kapsamında liman başkanlıklarına dijital mavi kart dağıtımı tamamlandı.

Muğla kıyılarında dolaşan yaklaşık 9 bin 500?e yakın deniz aracına verilecek olan Dijital Mavi Kart?ların tamamı Liman Başkanlıklarına gönderildi. Mavi Kart uygulaması nedeniyle bazı odalar ve tekne sahipleri uygulamanın tam olarak anlatılmadığını ileri sürerken, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, uygulama safhasında bazı aksaklıkların olabileceğini belitti.

UYGULAMAYI ÖZENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Vali Altıparmak, tekne sahiplerinin cezai müeyyideler konusunda ilk yıl içlerinin rahat olmasını isterken, ?Bu yıl Mavi Kart uygulamasına kesinlikle başlanacak. Mavi kart uygulanmaya başlandığı andan itibaren ceza kesilmemesi yönünde kurumlardan ve odalardan bir öneri var. Biz de bunu ilk yıl olması nedeniyle ve sistemin oturması açısından ilk yıl ceza uygulamasına gitmeyeceğiz.
Mavi Kart kullanan teknelerin ayrıcalığı olacak. Biz mavi kart uygulamasını özendirmeye çalışıyoruz. Şu an da bir pilot uygulama içindeyiz. Ceza işlemi daha sonra tekrar değerlendirilecek. Bizim amacımız ceza kesmek değil, nasıl koruruz ve gelecek nesillere nasıl temiz bir çevre bırakabiliriz peşindeyiz?
dedi.