BIST 10.209
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.410,95
HABER /  GÜNCEL

Uluç'tan tarihi Fenerbahçe yazısı

Sabah yazarı Hıncal Uluç Fenerbahçe'nin neden büyük olduğunu anlattı.

Abone ol

'Fenerbahçe mi Galatasaray mı en büyük' tartışmasına son noktayı fanatik Galatasaraylı Hıncal Uluç koydu. Uluç'un tarihi itirafları Galatasaraylılar'ı çatlatacak, Fenerahçeliler'i ise zevkten dört köşe yapacak.

TARİHİ BİR MANZARA

Galatasaraylılar'daki Fenerbahçe kompleksinin nedenini Fenerbahçe-Manisaspor maçında bulduğunu bugünkü köşesinde yazan Uluç, gördüğü manzarayı şöyle anlatıyor:

"Hemen hepsi Fener forması giymiş, ya da en azından kaşkolu bağlamış 41 bin kadın ve çocuk, stadın içinde, içeri girmesi yasak binlerce erkek de, çevreleyen sokaklardaydı. Evlerinde TV başında maçı izlemek yerine, stadın etrafında toplanıp, maç boyu tezahüratlarını içeride duyurarak, futbolcularına "Sizi asla yalnız bırakmayacağız" demenin bundan güzel ifadesi olur mu?.

Fenerbahçe Stadı'nın iki haftadır dışında görünen kalabalığı, Galatasaray yıllardır içerde bulamadı. İçerdeki güzellik, coşku ise anlatılmaz.. Tarihi bir manzaraydı.."

KOMPLEKSLERE DÜŞMESİN DE NE YAPSINLAR?

Uluç'un övgüleri bununla sınırlı değil. Kara günde takımlarına sahip çıkan, forma alan, hissesini satın aldığı kulübe destek çıkan taraftara duyduğu hayranlığı da yazıyor. "Messi'yi transfer etseler bu kadar forma satamazlardı" diyen Uluç, Fenerbahçe'nin neden büyük olduğunu da yazısının finalinde dile getiriyor:

"Büyük" ne demektir, sporda?.. Taraftar demektir.. En önde, en başta taraftar.. Tarih, kupalar, müzeler sonra gelir..
Özellikle bu Fener'in en kara yılı gösterdi ki, en kara gün dostu, en tutkun, en sahiplenen taraftar Fenerbahçe'dedir..
Galatasaraylılar, kıskanmasın, gıpta etmesin, komplekslere düşmesin de ne yapsınlar?.
Ne yapacaklarını biliyorum. Her zaman yaptıklarını..
Şimdi de bana sövecekler!..
Sövmek kulübü büyütmüyor, küçültüyor oysa.."