BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İsrailli gazeteciye net yanıt (video)

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı için New York'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsralli gazetecinin elini sıktı

Abone ol

66'ıncı BM Genel Kurul Toplantıları kapsamında New York'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'ne girişinde kendisine yaklaşarak soru soran İsrailli bir gazeteciye ayaküstü açıklamada bulundu.

Türkevi'ne girişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soru soran İsrailli bir gazetecinin sırt çantası New York Polisi tarafından aranırken, Başbakan Erdoğan İsrailli gazeteciye, "Bizim İsrail halkıyla bir sorunumuz yok, sorun kendi içinde barışık olmayan İsrail yönetimiyledir" dedi.

SÖYLENECEK BAŞKA SÖZÜM YOK

Maariv Gazetesi'nden olduğunu söyleyen gazetecinin elini sıkan Başbakan Erdoğan, soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Konuyla ilgili olarak uluslararası sularda yapılan vahşice katliamdan sonra İsrail halkına değil, İsrail yönetimine söyleyecek sözüm var. Özür dileyecekler, tazminatı ödeyecekler, bunun yanında tabii Gazze'ye olan ambargoyu kaldıracaklar. Yoksa bizim İsrail halkıyla bir sorunumuz yok, sorun kendi içinde barışık olmayan İsrail yönetimiyledir. Bunun dışında söyleyecek herhangi bir sözüm yok."

New York Polisi, Başbakan Erdoğan'ın soruyu cevaplaması sırasında İsrailli gazetecinin sırt çantasını aradı.