BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ülkücü öğrencilere saldırıya suçüstü

Ankara büyük bir provokasyonun eşiğinden dönmüş.

Abone ol

Ankara'da yasadışı terör örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu kaos timinin Ülkü Ocakları'na mensup öğrencileri hedef aldığı ortaya çıktı. Polis, timin saldırılacak kişilere yönelik notları ve eylem planını suçüstü esnasında ele geçirdiği yırtık not kâğıtlarını bir araya getirerek çözdü.

Sabah'tan Alper Sancar hafta sonu yapılan ve 5 öğrencinin tutuklandığı o operasyonun ayrıntılarına ulaştı.

ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER ADIM ADIM İZLENMİŞ

Zanlıların asıl amacının Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na mensup bazı öğrencilerin cezalandırılması ve darp edilmesi olduğu bilgisine ulaşıldı. Zanlıların bu öğrencileri adım adım izlediği ve haklarında not tuttuğu görüldü.

20 KİŞİLİK TİM KURULMUŞ

Hafta sonu yapılan operasyonda karşıt görüşlü kişilere yönelik eylem hazırlığı içinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 öğrenci tutuklanmıştı. Soruşturmada PKK'nın gençlik yapılanması DYGM'nin önderliğinde, DHKP-C, DGH (Demokratik Gençlik Hareketi), DÖB (Devrimci Öğrenci Birliği), MKP, TKP'nin bir araya gelerek 20 kişilik tim kurduğu, provokasyon hazırlığı ve kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı bilgisine ulaşılmıştı.

Soruşturmaya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Tim içinde görevlendirilen öğrencilerden çıkan not, kroki ve kapsamlı adres bilgilerinden timin hedefine oldukça yaklaştığı ve eylemi gerçekleştirmek üzere olduğu anlaşıldı. Bu belgelere göre, ülkücü öğrenciler takip edilmiş, dakika dakika hareketlerini ve nereye gittikleri belirlenmiş.

NOTLARI YIRTTILAR

Tim üyelerinden bazılarının uygulama sırasında polisleri görünce cebinden çıkardığı tüm kâğıtları hızlıca yırtıp atmaya kalkıştığı öğrenildi. Polis, yırtılmış ve parçalanmış şekilde ele geçirilen notlarla adeta puzzle oynadı. Notları tek tek birleştiren polis şok bilgilere ulaştı. Kaos timlerinden çıkan belgelere göre her timin eylem sırasında kullanacakları aletler tek tek belirlenecekti. Eylemcilerden çıkan notlara göre eylemler de demir çubuk, çekiç, sallama kullanılacaktı.

Ayrıntılı notların birinde "Metro çıkışı Vatan Caddesi girişinden çıkıp sağ taraftan Cad. üzerinde ilerliyorlar... 3 kişi çıkıyorlar bir kişi x Apt. giriyor. Kimseye selam vermediler evin mesafesi 200-250 metre... .....'nın yanındaki sakallı hafif tıraşlı..." yazıyor.