BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  EKONOMİ

Ülkeyi terk ediyor!

Tam 41 milyar dolarlık vatandaşlık başvurusu...

Abone ol

Bünyesinde Louis Vuitton, Bulgari, Donna Karan, Kenzo, TAG Heuer gibi 60'a yakın lüks markayı barındıran LVMH'nin sahibi Fransız Bernard Arnault, yüzde 75 vergiyi duyunca Belçika vatandaşı olmak için başvuruda bulundu.

Forbes'a göre Fransa'nın en zengin, dünyanın ise 4. en zengin insanı olan Arnault'un servetinin 41 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

LVMH'den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada “Bay Arnault bu kararı Belçika'daki yakın profesyonel ve kişisel ilişkileri nedeniyle aldı.Fransa'da vergisini ödemeye devam edecek” .ifadeleri yer aldı. Ancak bu açıklama kamuoyunu tatmin etmedi. Fransız basını kesin bir dille Arnault'un, Sosyalist Cumhurbaşkanı Hollande'ın zenginleri hedef alan açıklamaları yüzünden bu kararı aldığını iddia etti.

HOLLANDE MI KORKUTTU?

Haftaiçi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2013'te uygulanmak üzere 33 milyar Euro'luk yeni bir tasarruf paketi açıkladı ve zenginlerden daha fazla vergi alacaklarını açıkladı. Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici ise Hollande’ın zenginlerden daha çok gelir vergisi alma projesinin hayata bir an önce geçmesi için çalıştıklarını belirterek Cumhurbaşkanı’nın seçim vaadinin kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Hollande genel seçim kampanyası sırasında ülkenin en zengin kesiminden yüzde 75 vergi alacağı sözünü vermişti.

Bu nedenle Arnault'un tasarruf paketi açıklamasının hemen ardından Belçika vatandaşlığına başvuru kararı alması manidar bulundu. Daha önce de İngiltere Başbakanı David Cameron da Fransız zenginleri daha uygun vergi koşulları sunduklarını belirterek şakayla karışık ülkesine davet etmişti.