BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  GÜNCEL

O görünteler teröristi konuşturdu

İzmir Foça'da PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırı operasyonunda teröriste bakın hangi görüntüler izlettirildi.

Abone ol

İzmir’in Foça ilçesindeki bombalı saldırının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda yakalanan Hasan D.'nin verdiği bilgiler Antalya'da yaşanabilecek olası bir faciayı da önledi.

Foça saldırısı öncesinde, iki teröristi önce İzmir'e getiren burada patlayıcıları aldıktan sonra da Foça'ya götüren Hasan D.'nin, bu patlamayla ilgili sorgusu sırasında İzmir polisi, sorgu sırasında terör saldırılarının insan hayatlarını drama çevirdiği görüntüleri de Hasan D.'ye izletti. Hasan D.'ye ayrıca, gerçekleşmesinde payı olduğu Foça'daki saldırıda şehit olan Özkan Ateşli'nin, ailesinin yaşam koşulları ve 2 yaşındaki oğlu Altay'ın görüntüleri izletildi, hayatlarının nasıl bir sürece girdiği anlatıldı.

Bu yaklaşım sonrasında ise Hasan D., Foça olayının yanı sıra Antalya'da Torosların dağlık bölgesine saklanan patlayıcı hakkında da bilgisi olduğunu itiraf etti. Daha önceden toprağa gömülen patlayıcının yerinin, başka bombacıları o bölgeye götürmekle görevlendirileceği ihtimaline karşı kendisine de söylendiğini dile anlattı. Patlayıcının yerini de ayrıntılı olarak polise anlattı.

OKEY GELİNCE ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Bunun üzerine İzmir polisi, hemen Antalya'ya Hasan D.'nin kendilerine tarif ettiği bölgeye gitti. Bomba arama köpekleriyle yapılan aramaların yanı sıra bir yandan da Hasan D. ile telefon irtibatı da kesilmedi. Patlayıcılarla birlikte silahları da bulan polislerin, olumlu yanıt vermesinin ardından da Hasan D., dün akşam saatlerinde Foça saldırısıyla ilgili adliyeye gönderilen şüphelilerden ayrı olarak akşam saatlerinde adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

HAZIRLAYAN AYNI PATLATAN FARKLI

Alanya'da ele geçirilen patlayıcıların da incelenmesiyle Foça ve Gaziemir'de bir süre önce toprağa gömülü bulunan bombaların aynı elden çıktığı belirlendi. Bu patlayıcıların Kuzey Irak'taki kamplarda aynı kişi tarafından hazırlandığı saptandı. Bu patlayıcıların daha sonra kuryelerle belirlenen illere gönderilip toprağa gömüldükleri anlaşıldı.