BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.425,15
HABER /  GÜNCEL

Saad el-Hilli'nin evinde polis incelemesi

Fransız Alpleri'nde vurularak öldürülen Irak asıllı İngiliz vatandaşı Saad el-Hilli'nin Surrey bölgesindeki evinde polis görevlileri inceleme yapıyor.

Abone ol

Eşi ve diğer iki kişiyle birlikte Fransız Alpleri'nde tatildeyken vurularak öldürülen Irak asıllı İngiliz vatandaşı Saad el-Hilli'nin Surrey bölgesindeki evinde polis görevlileri inceleme yapıyor.

Fransız polisinden önce Surrey polisi, 50 yaşındaki el-Hilli'nin Claygate'deki evine giderek arama operasyonu başlattı.

Bu arada Fransız polisi cinayetlerin sorumlularının bulunabilmesi amacıyla İtalyan ve İsveç polisinden yardım istedi. Böylece cinayet soruşturması uluslararası nitelik kazandı.

El-Hilli'nin hayatta kalan ve hastanede alıkonan iki küçük kızına destek olmak üzere aileden iki kişi Fransa'ya gitti. Dün gece Fransa'ya giden akrabaların, bir İngiliz sosyal hizmet görevlisiyle birlikte bugün 4 yaşındaki Zeena ile buluşmaları bekleniyor.

Ailenin dövülen ve kurşun yarası alan 7 yaşındaki kızı Zeynep ise, Grenoble Üniversitesi hastanesinde uyutuluyor.

Çarşamba günü gözde turistik bölgelerden Annecy Gölü yakınında gerçekleşen cinayetin tek tanıkları oldukları düşünülen iki küçük kız, polis koruması altında tutuluyor.

Annecy'deki BBC muhabiri Imogen Foulkes, "Güvenlik yetkilileri, yakın bir zaman içinde bir ziyaretin gerçekleşeceğini ancak kızlarla her türlü temasın Fransız polisinin gözetiminde yapılması gerektiğini söylüyor. Bununla, el-Hilli ailesi üyelerinin soruşturmanın bir parçası olduğu hatırlatılmak isteniyor." dedi.

Fransız savcı Eric Maillaud, el-Hilli ve erkek kardeşi Zeyd arasındaki bir para anlaşmazlığının soruşturma kapsamında incelendiğini söylemişti.

Zeyd el-Hilli'nin ise, İngiliz polisine yaptığı açıklamada, mali konularda herhangi bir anlaşmazlık olmadığını söylediği ve Fransız polisi tarafından tanık olarak dinleneceği belirtildi.

Fransa'dan üç polisin soruşturma kapsamında İngiltere'ye geldiği, dördüncü görevlinin de yakında inceleme yapan görevlilere katılacağı öğrenildi.