BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan BDP'ye 2 tercih sundu

Başbakan Erdoğan, terör örgütü PKK'nın uzantısı olarak gördüğü BDP'ye, yine sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

BDP'li vekillerin teröristlerle kucaklaşması Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan, BDP'den ya Kandil'i ya da TBMM'yi tercih etmesini istedi.

YA KANDİL YA TBMM

Sarıyer Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılış töreninde konuşan Erdoğan, PKK'lılarla kucaklaşan BDP'lilere mesaj yolladı. Erdoğan, hedefindeki partiyi bu sözlerle tercih yapmaya davet etti:

"Her türlü sorunun çözüm yeri, demokratik siyaset alanıdır. Dağda siyaset yapmak isteyenler, buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki tercih var ya kandil ya TBMM. Eğer Meclis diyorsan gel mücadeleni Meclis'te ver, o zaman seninle müzakere masasına oturacak siyaseti, iktidarı bulursun."

BERABER DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERELİM

CHP ve MHP'yi Sivas'ın ötesinde aktif olmaya çağıran Erdoğan, davetin gerekçesini de açıkladı:

"CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum. Gelin Sivas'ın ötesinde teşkilatlarınızı ayağa kaldırın, çalışsınlar, halkın arasına karışsınlar. Diyorum ki; tabela partisi olmayın, halkın arasına karışın. Orada sadece AK Parti olmamalı, siz de olmalısınız. Orada beraber demokrasi mücadelesi verelim, demokrasiyi birlikte güçlendirelim. Teşkilatı çalıştıracaksınız, sürekli... Bu süreklilik kazanırsa o zaman göreceksiniz ki, terör örgütü ve onun uzantısı, bu ülkede ciddi manada kan kaybedecektir."

HERŞEYİN KONUŞULMASINA TARAFTARIZ

Terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Erdogan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim terör, silahla, korkutmayla, sindirmeyle bu ülkede varlık göstermeye çalışan hiç kimseye, hiç bir örgüte, hiç bir yapıya en küçük bir musamahamız yoktur, olamaz. Biz siyaset yoluyla siyasetin meşru araçları ve dili yoluyla her şeyin konuşulmasına taraftarız. Türkiye bugüne kadar karşılaştığı pek çok badire gibi inşallah terör meselesinin de üstesinden gelecektir, buna canı gönülden inanıyorum."