BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  GÜNCEL

Bu haberler terör örgütüne yandaşlık yapıyor

Bilişim Suçlarla Mücadele Derneği Başkanı Yavuz Koçoğlu sosyal medyada yer alan bazı haberlere karşı uyardı

Abone ol

Bilişim Suçlarla Mücadele Derneği Başkanı Yavuz Koçoğlu sosyal medyada yer alan yalan yanlış şehit ve terör haberleri, denetimsiz yalan haberler ile kamuoyunu yanlış bilgilendiren site ve sayfalar için savcıların harekete geçmesinin altını çizdi.

Türkiye gündeminde kritik günler geçirildiğini ve güvenilir haber sitelerinden yapılan yayınların yaygınlaştırılması gerekliliğini belirten Koçoğlu; ''Savcılarımızı bu konuda göreve davet ediyoruz. Sosyal medyada yer alan asılsız şehit haberleri, iktidar ve muhalefeti hedef alan yalan bilgiler ile vatandaşların bilgi alma özgürlüğünün engellenmesinin yanı sıra terör örgütlerine yandaşlık yapılmakta” dedi.

Bilişim Suçlarla Mücadele Derneği Başkanı Yavuz Koçoğlu açıklamasında son dönemde ülkenin birlik ve bütünlüğünü sarsmak adına sosyal medyada sözde kendini siyasi partilerin temsilcisi gibi gösteren yada iktidarı hedef alan söylemler ile açılıp ardından yalan şehit haberleri ile internet kullanıcılarını galeyana getirecek ve tahrik mesajları açıklamaları ile ayrımcılık yaratmaya çalışan gruplar hızla artmakta olduğunu ifade etti.

TERÖR REKLAMINI YAPTIRIYOR

Koçoğlu bu konuda vatandaşların güvenli haber ajanslarının sitelerinden ülke gündemini takip etmesi gerekliliğinin altını çizerek, sosyal medyada ayrımcılık yaratmaya çalışan, terör örgütüne çalışan, künyesi kimliği belli olmayan haber sitelerinin, Twitter ve Facebook üzerinden açılan sayfaların savcılık tarafından takibe alınarak yasal işlemlerin başlatılması gerektiğini ifade etti.

HALKIN MANEVİ DUYGULARI İLE OYNANIYOR

Koçoğlu, terör örgünün reklamını yapmak adına açılan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dinini, dilini,ırkını hedef alarak ve şehit haberlerinin atında terör örgütünün reklamı yapılmakta olduğunu savundu.

Açılan haber siteleri ve sosyal medya platformunda oluşturulan sayfaların bir çoğunda şahısların iktidar ve muhalefeti eleştiriyormuş gibi gözükerek halkın manevi duygularını zayıflatılmaya çalışıldığını belirten Koçoğlu ; “ Bilişim suçları mücadele derneği olarak yaptığımız çalışmalarda ve incelemelerde bir çok haber sitesinin künyesinde isimler yazılamakta ve yasal olarak hiçbir dayanak ve kaynak gösterilmeden haberler yapılmakta. Bununla birlikte Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım platformlarında sahte isimler, iktidar veya muhalefete muhalif yazılar altında yine olmayan şehit haberleri, yalan bilgiler ve kaynaksız dayanaksız açıklamalar ile grup üyeleri ayaklandırılmaya çalışılmakta. Öreneğin son yaşanan ve yürekleri dağlayan 25 şehit haberinin ardından ; Afyonda yaşanılan kaza sonucu verilen 25 şehit için Şırnak’tan getirildi diyen Bogaziçi Üniversitesi Ögretim Üyesi Ayşe Hür ve Facebook’ta Van da çatışma 18 şehit yalan haberi yayan sayfalar hakkında Cumhuriyet savcıları göreve davet ediyoruz.

SAVCILAR MÜDAHALE ETMELİ

Yaşanan bu trajedi ve internetin, sosyal medyanın yanlış kişiler tarafından kullanılmasının ne kadar tehlikeli olabileceğinin altını çizerek Türkiye Cumhuriyetinin bağımız, bölünmez ve bu kardeşliğini bozacak alt yapı oluşturanların Emniyet Teşkilatımıza bağlu Bilişim suçları şubesi ve Cumhuriyet savcılarımız tarafından sıkı takibe alınarak yasal yaptırımlar ile önüne geçilmesi gerekmektedir. Amacımız olayların saklanması değil doğru kaynaklar ile yayımlanarak vatandaşın haber alma özgürlüğünün doğru kullanılmasıdır. Bu tarz olayların farkında olan bölücü teröre yataklık yapan siteler ile ilgili olarak tespitleri olan vatandaşlarımızın derneğimize yada emniyete bildirmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.