BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  DÜNYA

Ukrayna'da polis hükümeti bastı!

Ukrayna'da polis, hükümet toplantısını bastı yolsuzluğa bulaştıkları gerekçesiyle iki yöneticiyi tutukladı.

Abone ol
Ukrayna'da polis hükümet toplantısını basıp iki üst düzey yetkiliyi canlı yayında yolsuzluk suçlamasıyla tutukladı. Başbakan Yatsenyuk, tutuklama kararından habersiz olduğunu söylerken İçişleri Bakanı Avakov ise kimseye ayrıcalıklı davranılmadığını göstermek istediklerini açıkladı.
 
Ukrayna'da Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un başkanlık ettiği toplantıya giren polisler, üst düzey iki yetkiliyi tutukladı. Yolsuzlukla suçlanan Acil Hizmetler Başkanı ve yardımcısı kelepçelenip toplantıdan çıkarıldı. İki yetkili, Ukrayna'da faaliyet gösteren yabancı şirketlerden rüşvet almakla suçlanırken, toplantıya kaldığı yerden devam eden Başbakan Yatsenyuk, tutuklama yapılacağından haberi olmadığını söyledi. Yatsenyuk, "İçişleri Bakanı bu üst düzey yetkililerin suçları hakkında beni daha yeni, şu an bilgilendirdi" dedi. 
 
İçişleri Bakanı Avakov ise yetkililerin neden hükümet toplantısında tutuklandığı sorusuna "Üzücü ama maalesef ikditarda yolsuzluğa bulaşmış çok sayıda kişi var. Bunların dokunulmazlıklarını olmadığını göstermek istedim" yanıtını verdi.