BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna lideri: Haydutlar cezasız kalmayacak

Ukrayna'da Pazar günü cumhurbaşkanı seçilen Petro Poroşenko, bir askeri helikopterin Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürülmesiyle ilgili olarak "Bu haydutlar cezasız kalmayacak" dedi.

Abone ol

Ukrayna'da Pazar günü cumhurbaşkanı seçilen Petro Poroşenko, bir askeri helikopterin Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürülmesiyle ilgili olarak "Bu haydutlar cezasız kalmayacak" dedi.

Helikopter doğudaki Sloviansk kentinde düşürülmüş ve aralarında özel birlikler komutanı Tümgeneral Serhiy Kulçitski'nin de bulunduğu 12 asker ölmüştü.

Kentte, Ukrayna ordusu ile isyancılar arasında bir süredir şiddetli çarpışmalar yaşanıyor.

Rusya, Ukrayna hükümetine ayrılıkçılara karşı başlatığı operasyonları sona erdime ve "gerçek bir ulusal diyalog" başlatma çağrısında bulundu.

Bu arada, Ukrayna, Rusya ve Avrupa Birliği temsilcileri Moskova'nın Kiev'e gaz sevkiyatında yaşanan krizin aşılması için Berlin'de yeniden bir araya gelecek.

Rus Gazprom şirketi borçlarını ödememesi halinde Ukrayna'ya gaz sevikiyatını durduracağı tehdidinde bulunmuştu.

'Teröristler imha edildi'

7 Haziran'da yemin ederek göreve başlayacak olan Poroşenko konuşmasında "Bugün evlatlarımız trajik bir şekilde öldü. Daha fazla Ukraynalının bu teröristler ve haydutlar tarafından öldürülmesini engellemek için her türlü çabayı göstermeliyiz" dedi.

Poroşenko daha önce "ayrılıkçıları aylar değil, saatler içinde safdışı edecekleri" vaadedinde bulunmuştu.

Mi-8 tipi helikopter, Donetsk bölgesinde Sloviansk ve Kramatorsk kentleri arasındaki bir birliğe asker indirdikten sonra üssüne dönerken düşürüldü.

Ordunun açıklamasında, helikopteri düşüren "canilerin" Ukrayna ordusunun daha sonra bölgede düzenlediği "terörle mücadele" operasyonunda "imha edildiği" belirtildi.

Bu, Ukrayna ordusunun çatışmalarda en fazla kayıp verdiği olaylardan biri oldu. Geçen hafta Donetsk yakınlarında bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 14 Ukrayna askeri ölmüştü.

Bu ay başlarında ayrılıkçılar, iki askeri helikopteri düşürmüşlerdi.