BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dönmez'in ikinci kitabı yayınlandı!

İletişim Bilimci Dr. Hakan Dönmez'in ikinci kitabı Edebiyata İletişim Cephesinden Bakmak adlı kitabı yayınlandı.

Abone ol

İletişim sahasının tüm disiplinlerin kavşak noktasında bulunduğu bilinciyle akademik çalışmalarını hukuk, edebiyat gibi farklı alanları içine alacak genişlikte gerçekleştiren İbrahim Hakan Dönmez’in ikinci kitabı “Edebiyata İletişim Cephesinden Bakmak” yayınlandı.

İlk kitabında Hukukun iletişim boyutuna odaklanan Dönmez bu kitabında geçmiş yıllarda Türk edebiyatına yönelik yaptığı çalışmalarını derliyor. Kitapta, Tanpınar’dan Pamuk’a, Karaosmanoğlu’ndan Eroğlu’na farklı romanlarda işkence, kadın erkek ilişkisi, aydın profili, ideolojik işlev gibi konuları sosyolojik analiz çerçevesinde tartışan yedi makale yer alıyor.

Toplumsal kültürü anlamada romanların vazgeçilmez olduğunu düşünen yazar “roman toplumun farklı katmanlarının kendi dil ve üsluplarıyla karşı karşıya geldiği bir söylemsel alan yaratmaktadır. Bu çarpışmaların yarattığı söylemi analiz etmek, toplumun kendisini analiz etmektir, zira gerçeklik her kurmacada farklı biçimlerde yeniden inşa edilmektedir” demektedir.  Dönmez’in kitabı sosyal bilimler alanındaki akademisyen ve öğrencilerin yanında Türk toplumunu anlama çabasında olan herkes için aydınlatıcı bir disiplinlerarası çalışma örneği.

phpthumb_generated_thumbnail.jpeg