BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  DÜNYA

Ukrayna Devlet Başkanı Türkiye’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’i resmi törenle karşıladı. <br/>Cumh...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’i resmi törenle karşıladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’i resmi törenle karşıladı. Çankaya Köşkü’nde, 21 pare top atışı eşliğinde iiki ülke milli marşlarının çalındığı törende Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç Türkçe ’Merhaba asker’ diyerek tören kıtasını selamladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı’nın önünde basın mensuplarına poz verdi.
Törende Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bulundu.
Cumhurbaşkanı Gül tarafından konuk Devlet Başkanı onuruna Cumhurbaşkanlığı’nda bir çalışma yemeği verilecek.
Görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm boyutlarının yan sıra iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.
(İHA)