BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Uğur Arslan'ın yardım konseri ücreti!

Ünlü sunucu Uğur Arslan yardım konserlerine hayır için katıldığını söyledi ama muhasebe kayıtları tersini söylüyor.

Abone ol

Deniz Feneri soruşturmasının sembol ismi, televizyon sunucusu Uğur Arslan'ın yardım amacıyla yapılan konserlere 'hayır için' katıldığı şeklindeki açıklamalarını, ulaşılan muhasebe kayıtları yalanladı.

Soruşturma kapsamında ele geçirilen Deniz Fener Derneği e. V'nin muhasebe kayıtlarına göre, katıldığı her konser başına Arslan'a 2 bin euro ödeme yapılmış. Söz konusu ücreti de Deniz Feneri e. V karşılamış.

TRAFİK CEZALARI DA DERNEKTEN ÖDENMİŞ

Savcılık şüphelilerin Almanya'da kurdukları şirketlerin, trafik cezalarını ve şirket çalışanlarının maaşlarını da yardım paralarıyla ödediğini tespit etti. Radikal'deki habere göre savcılar şüphelilerin yardım paralarıyla taşınmaz aldığını ileri sürdü. Sevk yazısında yardım paralarının amacı dışında kullanıldığı şu şekilde anlatıldı:
"Frankfurt şehrindeki 6 adet dairenin ve Avusturya'nın Viyana şehrinde bir binanın bedellerinin, Adam Opel Strasse'deki binanın taksit ve onarım giderlerinin Deniz Feneri e.V tarafından ödendiğinin gözüktüğü, hatta bu şirketlerin adına kayıtlı olan araçların trafik cezalarının, şirket yönetici ücretlerinin ve Türkiye'deki Beyaz Holding'in bir sermaye artışının dahi Deniz Feneri e. V'nin parasından ödendiği belirlenmiştir."

YARDIMLAR ŞAHSİ İHTİYAÇLARI

Akman ve arkadaşlarının örgüt üyesi suçlaması yapıldığı aynı yazıda "Şüphelilerin Deniz Feneri e.V'nin parasını amacı dışında ve şahsi olarak kullanmak amacıyla suç örgütü kurup yönettikleri, örgütün amacı doğrultusunda Almanya'da kurulu ve faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V isimli derneğin yardım amacıyla topladığı paraları yıllar içinde şahsi olarak kullanıp mal edindikleri, birçok kez nitelikli dolandırıcılık suçları ile bu durumu gizlemek için Deniz Feneri e. V'ye ait yardım belgeleri üzerinden birçok kez sahtecilik suçlarını işledikleri tespit edilmiştir" denildi.