BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Üçüncü katta organize işler iddiası

Yeni Şafak gazetesi 17 Aralık operasyonunun emniyet ayağına ilişkin çok konuşulacak haberi manşetine taşıdı.

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü'nde operasyonun hiçbir resmi kaydının olmadığı ortaya çıktı. Bilgi ve deliller, Organize Şube'nin bulunduğu B Blok 3. kattaki özel bir odada tutuldu. Veriler, polis otomasyon sistemi POL-NET yerine, sisteme bağlı olmayan bilgisayara yüklenerek tüm emniyet birimlerinden kaçırıldı.

Yeni Şafak si "Üçüncü katta organize işler" manşetiyle okurlarına duyurdu.

İddiaya göre Emniyet'in resmi kayıtlarında operasyona ilişkin herhangi bir bilgi bulunmadığı belirlendi. 17 Aralık günü operasyona dönüştürülen üç soruşturmanın Emniyet ayağında görevli Organize ve Mali Şubelerin soruşturma evrakını Emniyet Genel Müdürlüğü'nün otomasyon programı POL-NET'ten gizlediği ortaya çıktı. Soruşturma kayıtları planlı operasyonu yapan polislerce B Blok 3. Kat'taki bir odadaki bilgisayarda tutuluyordu.

YASA DIŞI DİNLEMENİN KAYDI VAR MI?

İstanbul Emniyet'inin Vatan kampusundeki üç bloktan biri olan B Blok'taki paralel yapılanmanın daha önce idari birimlerin bulunduğu A Blok ile Terör ve İstihbarat Şubeleri'nin bulunduğu C Blok'u dinlediğine ilişkin haberler yer almıştı. Yüzlerce polisin görev yaptığı Kaçakçılık-Organize ve Mali Şubelerde son operasyonu bilen polis sayısının da oldukça kısıtlı olduğu öğrenildi. Sadece soruşturma dışındaki polisler değil, operasyonda görevli bazı polislerin bile polislerin 3. katta bulunan 'kozmik odaya' girmeleri engellendi. 

paralel.20131230102840.jpg

Yine habere göre POL-NET'e yüklenmeyip sadece bu odadaki bilgisayarda tutulan kayıtlar arasında telefon dinleme tapeleri, teknik takip fotoğrafları gibi kritik belgeler vardı.