BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

TRT'nin Osmanlı dizisinde 'yolsuzluk' iması

4 bakanın ve bakan çocuklarının isminin yolsuzluk soruşturmasına karışması tartışmaları gündemdeyken TRT dizisindeki bu sahne, güncel konulara yönelik bir gönderme olarak yorumlandı.

Abone ol

TRT 1de yayınlanan Osmanlı Tokadı dizisinde son günlerin en hararetli tartışması Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarına yönelik bir gönderme ile dikkatleri üzerine çekti.

Osmanlı Tokadı dizisinin 28 Aralık Cumartesi günü yayınlanan 22. bölümde, "devlet malına el sürülmesinin haram olduğu" sözlerine yer verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Osmanlı dönemi ve günümüz arasında zaman yolculuğu yapan iki yeniçerinin hayatını anlatan dizinin son bölümünde, Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet şiir yazmak için kağıt istedi.

Ancak beytul maldan gelen kağıdı geri verip şiirini yazmadı. Padişah devlet hazinesinden değil, kendi özel kâğıtlarından istedi. Neden böyle yapıldığı sorulduğunda ise bunun Hz Ömer kültürü olduğu söyledi ve Beytul Mala el sürülmesinin haram olduğu vurguladı.

Son günlerde 4 bakanın ve bakan çocuklarının isminin yolsuzluk soruşturmasına karışması tartışmaları gündemdeyken TRT dizisindeki bu sahne, güncel konulara yönelik bir gönderme olarak yorumlandı.

İŞTE O SAHNE: