BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.473,83
HABER /  MEDYA

Gülen son MGK'da konuşuldu mu?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabineye "milli mücadele kabinesi" adı verildiğini yazdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresine paralel örgütle olan mücadelesine askeri karıştırmayacağını, millet ile beraber mücadele edeceğini söyledi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, hükümet-cemaat gerilimini ele aldığı bugünkü yazısında hükümetin yol haritasından ipuçları verdi.

"Değişen bir şey yok. O gün asker, bu gün Gülen hareketi" diyen Selvi, Gülen vesayetinin sırtını yargıya dayandırdığı görüşünde. 12 Eylül ve Menderes döneminde yargının icraatlarını anlatan Selvi, sözü yılın son MGK'sına getirdi.

GÜLEN YILIN SON MGK'SINDA TARTIŞILMADI

(...)Şimdi geldiğimiz aşamada sorun devlet içindeki örgütlü yapıyla nasıl mücadele edileceği konusunda düğümleniyor.

2013 yılının son MGK'sı, TSK adına yapılan açıklama ile dikkat çekti.

Ben burada Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın, Ergenekon sürecini işaret ederek, 'Orduya kumpas kuruldu' tespitiyle başlayan, TSK'nın açıklamasıyla yeni bir boyut kazanan konudan söz etmiyorum.

Farklı bir noktaya dikkat çekeceğim.

MGK öncesinde, Gülen vesayeti ile mücadele konusunda değişik eğilimler vardı. Devlet içindeki paralel yapıyla mücadelenin, MGK kararına dönüştürülmesi yönünde yaklaşımlar söz konusuydu.

MGK sonuçlarına bu gözle baktım.

Ancak bu aşamada MGK'da böyle bir tartışmanın yapılmadığı sonucuna ulaştım.

Başbakan'ın, 'Bu mücadeleye askeri karıştırmayacağım. Ben bu yapılanma ile mücadelemi milletimle beraber yapacağım' dediği söyleniyor."

Abdüldakir Selvi tüm yazıları