BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rusya'da ikinci saldırı: En az 10 ölü

Rusya'nın Volgograd şehrinde, tren garına düzenlenen saldırıdan bir gün sonra bir troleybüste meydana gelen patlamada en az 10 kişinin öldüğü, 20'yi aşkın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol

Rusya'nın Volgograd şehrinde, tren garına düzenlenen saldırıdan bir gün sonra, bir troleybüste meydana gelen patlamada en az 10 kişinin öldüğü, 20'yi aşkın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Dün şehrin tren garına yönelik intihar saldırısında 17 kişi ölmüştü.

Rusya genelinde tren istasyonlarında ve havalimanlarında güvenlik seviyesi arttırıldı.

Rusya yönetimi, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları öncesinde militan grupların saldırıları yoğunlaştırabileceğinden endişe ediyor.

Soçi Kış Olimpiyatları altı hafta sonra yapılacak.

Volgograd, Moskova'nın 900 km güneyinde, Kuzey Kafkaslar'ın 650 kuzeyinde ve Soçi'nin 700 km kuzey doğusunda yer alıyor.

Rus Soruşturma Komitesi adına konuşan bir sözcü her iki patlamanın da "terör saldırısı" olarak soruşturulduğunu açıkladı.

Kalabalık pazar yeri hedef oldu

Son patlama şehrin Dzerjinski mahallesinde kalabalık bir pazar yeri yakınlarında meydana geldi.

Kordon altına alınan bölgeye polis ve ambulanslar sevk edildi.

Patlamanın merdana geldiği yere giden Rusya televizyonundan Maksim Ahmetov adlı muhabir, troleybüsün sabah işe giden insanlarla dolu olduğunu bildirdi. Patlama alanının "korkunç" olduğunu anlatan muhabir, her yerde cesetlerin ve kar yığınlarında kan izlerinin görüldüğünü belirtti.

Sosyal medyaya yüklenen fotoğraflarda da troleybüsten arda kalan enkaz ve etrafa dağılan cesetlerin görüntüleri paylaşılıyor.

Pazar günü Volgograd-1 garında yerel saatle 12.45'te meydana gelen saldırıdan sonra çekilen görüntülerde de garın önünde bekleyen ambulanslar ve sedyede bekletilen cesetler görülüyordu.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Kuzey Kafkasya'daki radikal İslamcı gruplar, son yıllarda pek çok saldırı düzenledi.

BBC Moskova muhabiri Daniel Sandford, saldırılarla bombacıların doğrudan Soçi'yi bombalamaktansa Rusya genelinde herhangi bir hedef seçerek uluslararası düzeyde dikkat çekebileceklerini kanıtladıklarını söylüyor.