BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uçtu uçtu başkan uçtu!

Erzincan Valiliği tarafından düzenlenen, Yamaç Paraşütü İl Birinciliği müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

20'ye yakın Erzincanlı sporcu dereceye girebilmek için gökyüzünde kıyasıya mücadele etti. Yarışmaların ardından Belediye Başkanı Yüksel Çakır'da yamaç paraşütü yaptı.

Erzincan'a 10 kilometre mesafedeki Büyük Çakırman Köyü'nün yakınlarında oluşturulan yamaç paraşütü alanında düzenlenen il birinciliği yarışmalarına Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır katıldı. Sıcak havaya rağmen çok sayıda vatandaşında ilgi gösterdiği yarışmalarda Erzincan'da yamaç paraşütü sporu yapan 20 genç yaklaşık bin metre yükseklikten havalanarak, alanda oluşturulan hedefe inmeye çalıştı.

Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada, rüzgarla kıyasıya mücadele eden sporcular hedefi bulmakta zorlanırken, bazı paraşütçüler ise iniş esnasında küçük kazalarda yaşadı.

Hedef yarışmasının tamamlanmasının ardından Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'da yine bin metre yükseklikteki uçuş alanından tandem (çift kişilik) paraşütle Erzincanlı Usta Pilot Osman Yavuz, nezaretinde gökyüzüyle buluştu. Yaklaşık 20 dakikalık bir uçuşun ardından yarışma alanına inen Başkan Çakır'ın yamaç paraşütü sporundan büyük bir keyif aldığını belirterek; "Erzincan doğası itibari ile her türlü doğa sporlarının yapılabileceği bir şehir, bizde yarışmalara renk katmak için bu sporu denedik, herkesi bu sporu denemeye davet ediyorum" dedi.

Gazetecilerin, "Belediye işlerini yamaç paraşütü ile mi takip edeceksiniz" sorusu üzerine Çakır, "Ucuz ve maliyetsiz bir iş, yakıt derdi yok ve tam Erzincan Belediyesi'ne göre bir iş neden olmasın" şeklinde ifade etti.

Gösteri uçuşlarının da tamamlanmasının ardından, dereceye giren sporcular, Emre Aktepe, Süleyman Mermer ve Adem Duman'a kupaları verildi.